Reacția Euroins la informațiile că ar putea intra în faliment. Ce spune compania despre litigiile privind dosarele de daună

Polițele RCA se scumpesc din luna martie cu 10%. Ce se schimbă
StirilePROTV

Eurohold Bulgaria AD, proprietarul Euroins Insurance Group AD (EIG), reacționează după ce compania a fost acuzată că a ignorat dosare de daună, iar recent au apărut informații că ar putea avea soarta City Insurance, care a intrat în faliment.

Euroins România a achitat, anul trecut, despăgubiri pentru 160.000 de dosare de daună pentru accidente produse în România şi în străinătate, în valoare de peste 1,6 miliarde de lei, transmite Eurohold Bulgaria AD.

De asemenea, compania a anunţat recent că a consolidat poziţia financiară a Euroins România, unitatea EIG, care are acum un raport SCR (Cerinţa de Capital de Solvabilitate) de 160% şi un MCR (Cerinţa de Capital Minim) de 300%.

„Euroins România are acorduri de plată directă cu peste 1.000 de service-uri auto din România, în cadrul cărora termenul mediu de plată este între 5 şi 10 zile, mult mai rapid decât obligaţia legală de plată în 30 de zile. Aproape 80% dintre acţiunile în instanţă în care este implicată societatea Euroins România sunt îndreptate împotriva unui număr foarte mic de service-uri şi clienţi ai acestora, şi toate au ca obiect de litigiu operaţiuni de reparaţii facturate la valori care depăşesc de 3 ori preţurile medii de piaţă”, precizează reprezentanţii companiei.

Euroins România a semnat recent un nou acord de reasigurare cu EIG Re EAD, un reasigurător cu 20 de ani de experienţă care face parte din EIG Group, ceea ce reprezintă o măsură comună pentru toate marile grupuri de asigurări, dintre care unele operează şi pe piaţa românească, mai spun reprezentanții companiei.

Citește și
VIDEO. Momentul în care Diana Șoșoacă e dată afară din plenul PE. „Am dreptul să vorbesc. Am fost votată de români

"Ne exprimăm îngrijorarea şi surprinderea faţă de nesiguranţa creată în ultimele săptămâni de diverse situaţii şi elemente speculate în spaţiul public şi care afectează negativ nu doar Grupul şi filiala noastră din România, ci şi întreaga industrie de asigurări din România. Într-un stat european guvernat de legi naţionale şi europene, este regretabil că unul dintre jucătorii cheie hotărâţi să contribuie la stabilitatea pieţei asigurărilor, cu asemenea indicatori financiari, a devenit ţinta speculaţiilor din cauza neajunsurilor create de doar câteva persoane care, prin practicile lor, au afectat şi continuă să afecteze pe toţi şi mai ales pe cetăţeni. Suntem încrezători că autorităţile statului român au capacitatea de a discerne şi analiza toate acţiunile întreprinse de compania noastră încă de la intrarea pe piaţa românească în 2007 pentru a întări şi consolida Euroins", a declarat Kiril Boshov, preşedintele Consiliului Director al Eurohold, acţionarul Euroins Romania SA.

EIG RE face parte din Grupul Eurohold, care are venituri anuale de peste 3 miliarde de euro şi active de 2 miliarde de euro. Valoarea totală a riscului reasigurat transferat către EIG Re este de 1,5 miliarde lei (peste 300 milioane euro).

Marcel Ciolacu anunța un „posibil” faliment pe piața RCA

Întrebat recent dacă are indicii că o firmă de asigurări se îndreaptă spre un faliment şi dacă statul va face ceva pentru ca aceste poliţe să nu mai crească, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că există anumite semnale în piaţă că ar exista această posibilitate.

"Ştiţi foarte bine că aceste decizii le ia ASF şi Guvernul.(...) Există anumite semnale pe piaţă că ar exista această posibilitate (ca o firmă fie aproape de faliment - n.r.). A mai existat acest precedent. Eu ce vă pot răspunde este din precedentul care a fost, City Insurance, cam aşa ceva, unde statul a intervenit. Sunt ferm convins că şi de această dată cei de la ASF împreună cu Guvernul vor lua decizia cea mai bună (ca preţul să fie stabilizat - n.r.). Dacă este o decizie printr-o ordonanţă de urgenţă, ea va veni în Parlament", a declarat Ciolacu pe 8 martie.

Audit la Euroins

 

În ceea ce priveşte auditurile în curs de desfăşurare pentru activitatea de reasigurare a Euroins România, Autoritatea Europeană pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA) efectuează propriul audit, în timp ce acţionarii (BERD şi Eurohold) au angajat una dintre cele mai mari companii actuariale din lume pentru a efectua un audit independent al activităţii de reasigurare, se menţionează în comunicatul companiei de asigurări.

"Eurohold consideră că, în contextul general actual, întrucât operăm cu toţii pe o piaţă matură, ar fi o opţiune înţeleaptă pentru orice companie de asigurări să se abţină de la creşterea preţurilor în lipsa unor motive raţionale temeinice, pentru a încerca să protejeze cât mai bine consumatorii români. În acest sens, atitudinea unor persoane şi publicaţii, care creează dezbateri artificiale pe piaţă, este surprinzătoare, deoarece acţionează spre creşterea insecurităţii consumatorilor şi a preţurilor primelor RCA, ceea ce poate duce la o criză economică fără temei real", susţin reprezentanţii companiei.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Naționala Ungariei, cădere liberă în clasamentul FIFA după Euro 2024
Naționala Ungariei, cădere liberă în clasamentul FIFA după Euro 2024
Citește și...
O fetiță de 3 ani din Bucureşti a căzut de la etajul unei pensiuni din județul Alba. Micuța a fost transportată la spital
O fetiță de 3 ani din Bucureşti a căzut de la etajul unei pensiuni din județul Alba. Micuța a fost transportată la spital

O fetiță de 3 ani a căzut de la etajul unei pensiuni din localitatea Avram Iancu, judeţul Alba. Copila a fost transportată la spital, în cauză efectuându-se cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

 

Răsturnare șocantă de situație în cazul cadavrului din geamantan. Cuplul de ucigași a mai mărturisit o crimă
Răsturnare șocantă de situație în cazul cadavrului din geamantan. Cuplul de ucigași a mai mărturisit o crimă

Cei doi ucigași ai bărbatului al cărui cadavru a fost descoperit într-un geamantan, în Vaslui, au mai mărturisit o crimă, iar procurorii au găsit deja rămășițele femeii omorâte de cei doi anul trecut.

Slovacia și Ungaria au rămas fără petrol de la compania rusească Lukoil, după ce Ucraina a blocat conducta
Slovacia și Ungaria au rămas fără petrol de la compania rusească Lukoil, după ce Ucraina a blocat conducta

Slovacia și Ungaria afirmă că au încetat să mai primească petrol de la Lukoil, după ce Ucraina a restricționat tranzitul de resurse de la compania energetică rusă prin teritoriul său.

 

Recomandări
Analiști, după scandalul făcut de Diana Șoșoacă în Parlamentul European: ”Imaginea României, afectată!”
Analiști, după scandalul făcut de Diana Șoșoacă în Parlamentul European: ”Imaginea României, afectată!”

Moment rușinos provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European. În noua sa calitate, de europarlamentar, a întrerupt ședința pentru alegerea președintelui Comisiei Europene.  

Cel mai intens moment politic al discursului Ursulei von der Leyen din plenul Parlamentului a fost cel legat de Viktor Orban
Cel mai intens moment politic al discursului Ursulei von der Leyen din plenul Parlamentului a fost cel legat de Viktor Orban

A fost un vot cu emoții pentru Ursula von der Leyen, care și-a negociat candidatura cu eurodeputații de câteva luni. Ultimele întâlniri le-a avut chiar înaintea discursului din plen, unde și-a prezentat prioritățile pentru următorul mandat.  

Nu au uitat ce sunt. Românii din Diaspora au pompat în economia României o sumă record în 2023
Nu au uitat ce sunt. Românii din Diaspora au pompat în economia României o sumă record în 2023

Potrivit datelor Băncii Naționale, românii plecați la muncă în străinătate au trimis în țară 6,5 miliarde de euro în 2023, echivalentul a 2 la sută din PIB.