Razie a polițiștilor printre taximetriștii din parcările supermarketurilor. Unii nu aveau nici măcar autorizație

16-01-2021 14:27


taxi romania

O razie a polițiștilor a vizat vineri taximetriștii care preiau ori aduc clienții în zona marilor magazine. Acțiunea s-a lăsat cu amenzi în valoare de 26.000 de lei, dar și plăcuțe și taloane ale mașinilor ridicate pentru nerespectarea legii.

 

Cinci dintre șoferii care practicau taximetria nu aveau autorizație valabilă pentru taxi, astfel încât le-au fost retrase documentele mașinii pentru o perioadă de șase luni. Polițiștii au ridicat alte 10 certificate de înmatriculare pentru deficiențe tehnice și șase seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost oprit de polițiști în parcarea Centrului Comercial Carrefour Colentina, iar în urma controlului efectuat, s-a constatat că a efectuat transport contra cost de persoane, în regim taxi, fără sa deţină autorizaţie de transport persoane, valabilă.

„Persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 lei, şi s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, prin retragerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare”, a transmis Poliția Capitalei, într-un comunicat.

O situație similară a fost constatată de oamenii legii și în parcarea Cora Pantelimon.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO