Rudele acuza: fetele din Constanta ar fi fost lasate sa moara in foc. Coincidente sinistre si presimtiri inainte de tragedie

×
Codul embed a fost copiat

Ancheta ia amploare in cazul incendiului din Constanta, in urma caruia trei fete si-au pierdut viata si alte patru au fost ranite.

Innebunite de durere, rudele victimelor ii acuza pe pompieri, dar si pe administratorul localului, ca le-au lasat pur si simplu sa se prapadeasca.

Oamenii sustin ca dansatoarele si cantareata n-ar fi murit arse in vestiar, asa cum se credea initial, ci in restaurant, sufocate, dupa ce s-a prabusit tavanul peste ele.

De altfel, mai multi martori au povestit ca le-au auzit cum implorau ajutorul, insa nimeni nu a indraznit sa se arunce in foc dupa ele.

Nicoleta cantareata, Miki si prietena ei, Nicoleta Ioana, ambele dansatoare vor fi inmormantate in rochii de mireasa. Niciuna dintre ele nu a avut sansa sa isi intemeieze o familie. S-au prapadit extrem de tinere in mijlocul iadului dezlantuit.

Citește și
Constanta, incendiu
Marturia unui barbat care a supravietuit in incendiul de la Constanta: "Era IAD, dadeam in pereti, speram sa sparg ceva"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Rudelor le-au secat lacrimile si simt doar furie oarba. Li s-a spus ca au murit intoxicate cu fum. Nimic in plus.

Potrivita mamei Nicoletei Cengher, ca o coincidenta sinistra inainte sa urce in mansada ce a vea sa fie mistuita de flacari, tanara a cantat pe scena piesa "I see fire"- Vad Foc.

Ultimul mesaj postat de Nicoleta pe facebook asteapta inca sa fie descrifrat. Cu titlul ''tu vezi foc''...fata scria:

"Domnilor, sufletul unei femei este un cufar si deseori dupa ce ati primit cheia norocoasa, o pierdeti pe noptiera altora, printre documente, pe birouri sau prin masini. Apoi o cautati cand este prea tarziu pentru ca, in noptile in care erati plecati sau in momentele in care pur si simplu ati ales altceva, iala s-a schimbat. Asa ca fiti atenti, apreciati ceea ce aveti, altfel veti ramane in fata usii cu o cheie care deschide usa catre trecut, prezentul si viitorul se vor deschide cu o alta cheie, cheia sperantei."

Nicoleta era studenta in anul trei la facultatea de drept si fusese selectata sa isi faca practica la un cabinet de avocatura. Nu voia sa renunte la muzica.

Alaturi de Nicoleta, in incendiul violent a pierit si Miki, o dansatoare exceptionala de bellydance. Fata muncea ca sa isi plateasca studiile. Era masterand tot la drept. A fost crescuta de fratelei ei dupa ce au ramas orfani de mama.

Si ea parca a avut o presimtire. De cateva zile, le povestea celor din jur ca i se arata in vis cea care a adus-o pe lume.

Nicoleta Ioana avea un iubit de patru ani. Planuiau sa se casatoreasca. Baiatul a incercat pina in ultima sa o salveze.

In fata restaurantului libanez,distrus de flacari, s-a ridicat un munte de flori. Rude si apropiati ai victimelor dar si oameni impresionati de finalul dramatic se roaga acum pentru odihna celor 3 fete.

CE SPUN RUDELE

Oamenii sustin ca fetele n-ar fi murit arse in vestiar, asa cum se credea initial, ci in local dupa prabusirea tavanului.

Mama solistei sustine ca patronul a fost cel care i-a anuntat pe pompieri ca toata lumea a iesit din restaurant, desi inauntru inca se aflau cele patru tinere.

"Cand ele au urlat de ce nu a urcat nimeni dupa ele, asta este marea intrebare... Ele nu au murit in vestiar asa cum se spune, au ars jos dupa ore", spun rudele.

Rudele celor trei fete care si-au pierdut viata in urma tragicului incendiu parca nu mai au lacrimi. Isi pun acum zeci de intrebari, desi multe nu au deocamdata niciun raspuns.

Mama Nicoletei: "Patronul a fost intrebat la 12 noaptea daca toata lumea a iesit si el a spus ca da. Dar cele mai importante persoane din acel local, dansatoarele si cantareata, fiica mea, au fost lasate sa moara. Si nu pompierii trebuie sa ne dea noua verdictul, ei trebuie sa fie cei cercetati. Si patronul care nu si-a cunoscut personalul."

Martorii au inca intiparite in minte acele momente de groaza in care salvatorii incercau sa ajunga la fetele prinse in mijlocul flacarilor.

Cele trei tinere vor fi inmormantate imbracate in rochii de mireasa, pentru ca niciuna dintre ele nu era casatorita. Miki avea 23 de ani, Nicoleta si prietena ei, cu acelasi nume, aveau doar 22.

In fata restaurantului libanez, distrus de flacari, continua sa vina prietene ale dansatoarelor si cantaretei, rude si apropiati ai familiilor, dar si oameni simpli impresionati de cele intamplate. Toti au aprins lumanari, au lasat flori si au rostit rugaciuni.

MARIA IACOB, prietena lui Miki: "Automat m-am gandit la Miki si la celelalte fete pentru ca si ele lucrau aici, dansau, dupa aia s-a confirmat ca au murit in incendiul acesta. Era o fata cuminte, cu suflet mare. Vedeti cum este.. .Dumnezeu poate vrea sa ia la el doar oamenii buni."

Procurorii, pompierii si politistii continua ancheta, care scoate la iveala mai multe probleme. Inspectorii de munca spun ca restaurantul nu respecta securitatea muncii si in permanenta au gasit angajati fara forme legale.

In ceea ce priveste cauza incendiului, ancheta este in plina desfasurare.

Anchetatorii nu au mai facut pana la aceasta ora nicio declaratie, desi rudele asteapta raspunsuri de la echipajele implicate in operatiunea de sambata noapte.

Atat inspectorii de munca, cat si politistii asteapta de la pompieri concluziile investigatiei.

Exista inca semne de intrebare asupra locului in care se aflau victimele in momentul izbucnirii incendiului.

Cazul a fost preluat de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie Bucuresti.

Detinatorul restaurantului a mai avut de lucru cu procurorii romani. El a este cel care detinea marfa incarcata pe nava cu care Omar Haisam se presupune ca a fugit din Romania.

In ceea ce priveste supravietuiroarea incendiului, dansatoarea adusa la Spitalul de Arsi din Capitala, aceasta este internata in Sectia de Terapie Intensiva, iar in zilele urmatoare va fi operata.

Medicii sunt rezervati, mai ales ca are arsuri profunde si are nevoie de mai multe grefe de piele pentru zona fetei.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Dansatoarea ranita in incendiul din Constanta a fost detubata. Medicii din Capitala spun ca ar putea fi operata marti
Dansatoarea ranita in incendiul din Constanta a fost detubata. Medicii din Capitala spun ca ar putea fi operata marti

Starea tinerei internate la Spitalul de Arsi in urma incendiului produs intr-un restaurant din Constanta este usor ameliorata, luni dimineata a fost detubata si probabil marti va fi supusa unei interventii chirurgicale.

Marturia unui barbat care a supravietuit in incendiul de la Constanta:
Marturia unui barbat care a supravietuit in incendiul de la Constanta: "Era IAD, dadeam in pereti, speram sa sparg ceva"

Incendiul din Constanta a ucis trei tinere dansatoare, iar o a patra este in stare critica la spital. Unul dintre cei care au supravietuit tragediei a povestit prin ce a trecut.

Incendiul mortal din Constanta, FILMUL EVENIMENTELOR. Unde erau cele trei fete in momentul in care au izbucnit flacarile
Incendiul mortal din Constanta, FILMUL EVENIMENTELOR. Unde erau cele trei fete in momentul in care au izbucnit flacarile

Trei fete au ars de vii sambata seara, dupa ce un incendiu a cuprins un restaurant libanez, un club si un cazinou. La acea ora, cladirea era plina de clienti.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.