MS cere masuri drastice in cazul bebelusului nascut mort la o maternitate din Iasi. Ce a rezultat in urma anchetei

Ultima actualizare: 03-10-2014 07:18

Ministerul Sanatatii cere masuri drastice la Maternitatea Elena-Doamna din Iasi, in cazul bebelusului nascut mort aici, in urma cu trei saptamani.

Comisia de control solicita destituirea managerului si a directorului medical al unitatii, dupa ce a constatat ca pe medicul de garda nu a vazut nimeni in spital, iar femeia gravida a fost lasata nesupravegheata aproape 6 ore. Familia este, insa, nemultumita de raport si cere ca doctorii sa NU mai aiba dreptul sa profeseze.

Scandalul la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi a aparut in urma cu trei saptamani. Atunci, o gravida in varsta de 26 de ani a fost operata dupa 8 ore de travaliu si a adus pe lume un bebelus mort. Potrivit Raportului Comisiei de Control a Ministerul Sanatatii, la internare, in seara de 8 septembrie, femeia nu a fost consultata de niciun medic specialist. Iar fatul din pantecele ei nu mai traia.

Dorel Sandesc, secretar de stat Ministerul Sanatatii: "Exista elemente de malpraxis din cauza superficialitatii si supravegherii necorespunzatoare a cazului. Medicul sef de garda practic nu a consultat-o niciodata, aparand in sala de operatie doar in cursul interventiei."

Pana dimineata, cand a fost operata, gravida, urland de durere, a fost ingrijita doar de asistenta din salon si de cea din sala de nasteri.

Intre orele 23:30 si 5:00 dimineata nimeni din spital nu l-a vazut pe medicul sef de garda la lucru, desi doctorita respectiva sustine ca a vizitat saloanele de doua ori. Iar erorile s-au tinut lant. Un rezident i-a facut femeii o ecografie si a confundat bataile inimii mamei cu cele ale fatului deja mort.

Cei doi parinti indurerati de moartea bebelulusului au aflat marti, cu ochii in lacrimi, concluziile raportului.

Constantin Ciobanu, sotul femeii gravide: "Noi nu asteptam sa fie demis directorul spitalului, noi asteptam sa fie demisi cei care au lucrat in seara respectiva. Doresc ca sa nu mai lucreze nici macar in cabinete particulare."

Decizia finala va fi luata de Consiliul de Administratie al spitalului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO