Rafila: Anul trecut, România a înregistrat cea mai înaltă mortalitate lunară de la cel de-Al Doilea Război Mondial

Dată publicare: 05-04-2021 16:33
Dată actualizare: 05-04-2021 17:15


Rafila

Medicul Alexandru Rafila a afirmat că România a înregistrat în luna noiembrie a anului 2020 cea mai înaltă mortalitate lunară de la cel de-al Doilea Război Mondial.

România a înregistrat în luna noiembrie a anului trecut cea mai înaltă mortalitate lunară de la cel de-al doilea Război Mondial, a transmis medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce anul trecut s-a înscris oficial în Partidul Social Democrat, în deschiderea videoconferinţei Profit Health.forum.

Alexandru Rafila a arătat că pandemia de coronavirus a pus probleme multor pacienţi cu patologii cronice, inclusiv pacienţilor de cancer, la care întârzierea diagnosticului şi tratamentului se poate dovedi fatală sau foarte complicată, transmite News.ro.

„În luna noiembrie a anului trecut am avut cea mai mare înaltă mortalitate înregistrată în România de la cel de-al doilea Război Mondial încoace - mortalitate lunară. Lucrul acesta, de fapt, ne arată că există în continuare vulnerabilităţi la nivelul sistemului de sănătate şi avem ocazia acum să încercăm să abordăm aceste lucruri”, a subliniat Rafila.

Noiembrie 2020, luna cu cei mai mulți morți în România din ultimii 60 de ani. Câte decese sunt asociate Covid-19
 

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO