Raed Arafat, in Top 15 cei mai influenti arabi din lume, inaintea sotiei lui George Clooney si a celui mai bogat om din Mexic

30-06-2017 11:04

raed arafat inquam

Raed Arafat, medicul roman de origine palestiniana, a fost plasat in „Top 100 Cei mai influenti arabi din lume”, publicat de revista Arabian Business, pe locul 14.

El ii depaseste pe Carlos Ghosn (CEO Renault, cu parinti de origine libaneza, locul 23), Carlos Slim (al 6-lea cel mai bogat om din lume, cu parinti libanezi si locuind in Mexic, locul 28), Amal Clooney (din Liban, locul 47), Sami Khedira (jucator de fotbal in nationala Germaniei si la Real Madrid, din Tunisia, locul 74).

Pentru a intocmi acest clasament, prezentat miercuri, Arabian Business a cautat cei mai importanti oameni de origine araba, din fiecare tara.

Nu au fost luati in calcul membrii guvernelor din tarile arabe si cei ai familiilor regale. Spre final, in „cursa” au ramas 1.000 de candidati, care au fost evaluati pe baza impactului pe care activitatea lor il are asupra publicului si pe baza puterii lor de a influenta deciziile si opiniile populatiei, transmite profit.ro.

"Poate ca detine o multime de titluri impresionante, insa Raed Arafat – medicul de origine palestiniana, specializat in terapie intensiva – a iesit in evidenta atunci cand a creat si a finantat personal Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) din Romania, tara in care este rezident. Impactul pe care l-a avut acest serviciu i-a adus cetatenia romana si propunerea de a prelua postul de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, pentru a continua dezvoltarea asistentei medicale de urgenta in Romania", este portretul lui Raed Arafat, schitat de ziaristii de la Arabian Business.

Alaturi de fondatorul SMURD, in clasament apar oameni de afaceri, sportivi, artisti, avocati, oameni de stiinta sau activisti, din Orientul Mijlociu, dar si din Filipine sau Vietnam, din Australia, SUA, Elvetia si Franta. Daca Zinedine Zidane, antrenorul francez al lui Real Madrid, ocupa locul cinci, alte personalitati apreciate la nivel mondial sunt clasate in urma singurului reprezentant al Romaniei.

 

Sursa: profit.ro

Tags: raed arafat, top, arabi,


VIDEO PROTVPLUS.RO