Puteau plati taxa de la Fetesti prin SMS, dar au preferat sa stea la coada. Explicatiile turistilor: "Am plecat pe fuga"

Ultima actualizare: 03-05-2015 05:59

O mica parte dintre cei care au ajuns joi in statiunile de pe litoral au scapat de aglomeratia de la statia de taxare de la Fetesti, pentru ca au ales sa plateasca tariful de trecere prin SMS sau la benzinarie. Cei mai multi, insa, au stat in coloana.

Tanar: "Am platit prin SMS, este mult mai util, se plateste mult mai repede, nu pierd vremea."

Din pacate, acest tanar a fost printre putinii turisti care au stiut de noua modalitate de plata. Cei mai multi s-au asezat la coada, de parca ar fi batut 200 de kilometri doar ca sa ajunga in aceasta coloana.

Reporter: "Cum ati platit taxa?"
Turist: "Acum, cash platesc, nu am stiut. Om vedea la intoarcere."

Turist: "Am plecat pe fuga si o sa platesc cash."

De joi, pe sensul spre Constanta, statia de taxare a deschis 3 porti. Doua prin care treceau cei care platisera sau vor plati taxa de autostrada in 24 de ore prin SMS sau la orice benzinarie. Una pentru cei care prefera sa stea la coada si sa plateasca traditional, cu bani cash.

Printre cei care au incercat noul sistem de plata a taxei prin SMS sau la benzinarie au fost insa si nemultumiti.

Turist: "Am incercat sa platesc la benzinarie si mi-au zis ca nu se poate. Va spun eu ca inca nu e implementat sistemul. Acum platesc cash, n-am ce face."

Dezorientati si fara sa inteleaga ce se petrece, unii nici macar n-au inteles de ce sunt doua bariere deschise si una nu.

Tarifele variaza intre 13 lei pentru autoturisme si 91 de lei pentru camioane. Mare grija, daca mergeti la mare si nu platiti taxa in 24 de ore, amenda este de 10 ori mai mare.

Politia Autostrazii estimeaza ca varful de trafic va fi vineri dimineata, intre orele 9 si 12, cand frecventa la statiile de la Fetesti va fi de peste 100 de masini pe minut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO