Protest în Râşnov din cauza şoselei în şantier. "Când trec camioanele, casele se mişcă"

Ultimul update: Sambata 28 Iulie 2018 08:45
Data publicarii: Sambata 28 Iulie 2018 08:21
Categorie: Actualitate

Nu mai reprezintă o noutate faptul că țara noastră are mari restanțe la capitolul - șosele. Însă oamenii din Râșnov, județul Brașov, au izbucnit vineri-

Nemulțumiți pentru că drumul care traversează localitatea arată mai degrabă ca un șantier de luni bune, au ieșit în stradă pentru a protesta.

În zonă au ajuns și reprezentanți ai companiei de drumuri, primarul și președinele consiliului județean, care însă nu au făcut decât să se contrazică, fără a veni cu soluții pentru a rezolva problema lucrărilor care bat pasul pe loc.

Drumul Naţional 73, care face legătura între Braşov şi Bran, pare a fi un şantier abandonat din cauza lucrărilor începute şi lăsate de izbelişte. Iar nepăsarea autorităţilor i-a scos în stradă pe localnici. Mai ales ca şoferii dornici să ocolească zona aleg o altă şosea din localitate, spun disperaţi oamenii.

"Circulaţia de la Râşnov şi Bran s-a mutat pe partea aia, pe la noi. Ne mai trebuie tramvai şi tren, ca în rest avem tiruri, maşini de lemne, nu mai putem trece strada", spune un localnic.

"Casele se mişca când trec tirurile de 30 de tone, uitaţi aşa. Am vecini la care li s-a spart termopanul din cauza asta."

În timp ce protestatarii traversau strada fără oprire, unii şoferi s-au declarat nemulţumiţi. "Au dreptate, dar nu aici. Să protesteze unde trebuie. La Guvern. Aici noi am venit în vacanţă, să ne relaxăm."

De reabilitare se ocupa CNAIR. Reprezentanţii instituţiei susţin însă că aşteaptă ca Primăria Râşnov să elibereze o autorizaţie încă din luna mai. Aşa că s-au hotărât să meargă să discute cu autorităţile locale... vineri seară.
Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR: "Primăria a refuzat să elibereze şi autorizaţia organizării de şantier care este foarte importantă. Când a fost întrebat de ce nu vrea să elibereze aceste două documente a spus că nu vrea."

În scurt timp şi-a făcut apariţia şi primarul. "Sunt colegii plecaţi în weekend, au fiecare program. Nu pot să mă apuc acum să chem colegii. Arhitectul şef este la Mamaia în concediu. Ce vreţi să fac? Să îl chem de la mare?"

"Cum au dat autorizaţie de construcţie pe tot DN-ul, să dea autorizaţie şi pentru partea asta, noi n-o să avem nicio problemă"; spune primarul.

La faţa locului a ajuns şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov. La finalul discuţiilor nu s-a ajuns la o concluzie. Până când autorităţile vor găsi o cale de mijloc, cei care vor avea de suferit sunt localnicii şi turiştii.

Descoperirea făcută de o echipă de muncitori din Gorj, când montau o conductă: „Dinți mult mai buni decât azi”
Descoperirea făcută de o echipă de muncitori din Gorj, când montau o conductă: „Dinți mult mai buni decât azi”
VIDEO PROTVPLUS.RO
salvamont
Cadavru găsit într-o râpă din Busteni. Nu se ştie cine este şi nici de când a murit
Eurobarometru: Aproape jumătate dintre români văd ca pe un lucru bun apartenenţa la UE
Zegrean, despre efectele OUG: ”Nu suntem totuși într-o țară bananieră”
CSM ia o decizie în privința efectelor ordonanței de urgență a Guvernului pe legile justiției
Procurorul general, despre OUG privind justiţia: Este o analiză în curs
Operațiune de salvare a unui porumbel în Bârlad
accident dan cozma
Fiul lui Miron Cozma, implicat într-un accident. Avea o alcoolemie de 1,25 la mie în aerul expirat
Exerciţiul "Seism 2018": incendiu la un spital din Capitală. Reacția autorităților la scenariu
Nicotină pentru țigările electronice, preparată în locuințe. Polițiștii au descins la traficanți
Accident cu răniți, provocat de un șofer de ambulanță beat. Alcoolemia care i-a uluit pe agenţi
CCR discută 3 contestaţii privind respectarea procedurii de organizare şi desfăşurare a referendumului
Românii nu știu cum să reacționeze în caz de cutremur: „Tocul ușii și cam atât”