Peste 2.500 de persoane au protestat în Bucureşti şi în mai multe orașe din ţară. ”Hoţia sufocă România"

×
Codul embed a fost copiat

Legile justiţiei, votate în pofida protestelor magistraţilor şi ale societăţii civile, scot iar oamenii în stradă. Revoltaţi că au trecut cele 3 legi prin Parlament, oamenii s-au adunat sâmbătă seara în Piaţa Victoriei și au pornit în marş spre Parlament.

Peste 2.500 de persoane au protestat sâmbătă seara în Bucureşti şi în mai multe municipii din ţară faţă de proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Circa 200 de persoane au protestat în faţa Palatului Parlamentului, faţă de proiectele de modificare a legilor Justiţiei, după ce au plecat în marş din Piaţa Victoriei, la ora 19:00.

Coloana de manifestanţi s-a deplasat pe banda de biciclete de pe Calea Victoriei şi s-a oprit în faţa Palatului Regal, unde au aprins lanternele de la telefoane, cât şi în Piaţa Revoluţiei, unde oamenii au ţinut un moment de reculegere pentru eroii martiri căzuţi la Revoluţia din decembrie 1989.

Ajunşi în faţa Parlamentului, protestatarii au scandat lozinci precum "Demisia", "Justiţie, nu corupţie", "Hoţii, hoţii, hoţii", "DNA să vină să vă ia" şi "Libertate".

Citește și
protest taxi
Protest de amploare. Reacția unui taximetrist, întrebat de ce clienții preferă UBER
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Manifestanţii au început să se strângă în Piaţa Victoriei după ora 16:30, ei dându-şi întâlnire prin anunţurile pe reţelele de socializare. Acţiunea de sâmbătă seara se intitulează "Toţi pentru Justiţiei şi Democraţie! Diaspora iese în stradă!".

IAŞI

Peste 1.500 de persoane au înfruntat temperaturile scăzute pentru a protesta în Piaţa Unirii din Iaşi, fiind nemulţumite de modificările aduse legilor Justiţiei.

Manifestanţii s-au mobilizat pe reţelele de socializare. Printre zgomotele vuvuzelelor şi fluierelor, manifestanţii au scandat lozinci împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, precum "PSD, ciuma roşie", "Nu se mai poate, vrem anticipate", "M-am saturat să fiu furat", "Corupţia, hoţia sufocă România".

Cei care au venit la protest în Piaţa Unirii au cântat Imnul naţional, după care au plecat în marş spre sediul PSD.

"Nu vreau să-mi văd familia şi prietenii crescând într-o aşa societate. Societatea nu se va schimba în bine dacă se vor aproba aceste legi. Cei care înţelegem această situaţie trebuie să ieşim şi să le vorbim celor care nu înţeleg această situaţie, să-i convingem că dacă aceste legi vor fi votate, societatea nu-şi va mai putea reveni", a declarat unul dintre manifestanţi.

Majoritatea tinerilor care au participat la protestul de sâmbătă seara au afirmat că, deşi sunt dezamăgiţi de clasa politică actuală, doresc să rămână în ţară.

"Nu mai ştiu să spun numărul zilelor de când sunt prezent la proteste. Ies la fiecare acţiune de protest începând din februarie. Vrem să îi înlăturăm pe aceşti politicieni. Nu ne reprezintă", a precizat un manifestant.

MARAMUREŞ

Peste 500 de persoane din municipiul Baia Mare, care au iniţiat un marş de protest pe o reţea de socializare, au pornit în cursul serii de sâmbătă spre centrul oraşului, scandând lozinci antiguvernamentale şi anti-PSD.

Însoţiţi de echipaje ale Inspectoratului de Jandarmerie (IJJ) Maramureş, pe o ninsoare abundentă, protestatarii s-au oprit câteva zeci de minute în faţa sediului PSD Maramureş, strigând "PSD-ciuma roşie","Ultima soluţie, încă o revoluţie!", "PSD vă fură, nu staţi la căldură!" şi "Justiţie, nu corupţie!"

Unul dintre cetăţenii prezenţi la protest a precizat că marşul e unul împotriva PSD-ALDE şi UDMR, partide care au modificat Legile justiţiei în interes propriu, fără a se gândi la viitorul ţării.

Conform reprezentanţilor IJJ Maramureş, prezenţi în stradă, marşul de protest a decurs fără incidente şi s-a încheiat în jurul orei 20,00.

CLUJ

Aproximativ 200 de persoane au protestat sâmbătă seara, la Cluj-Napoca, împotriva modificărilor la legile Justiţiei şi au scandat lozinci antiguvernamentale.

Manifestanţii s-au adunat în centrul oraşului, într-un loc aflat, de asemenea, în apropierea sediului PSD, unde au strigat şi au fluierat.

După aproximativ o oră, oamenii au pornit în marş pe străzile din jurul centrului oraşului, pe ceea ce protestatarii numesc "traseul scurt", care parcurge bulevardul Eroilor, ajunge în faţa Prefecturii şi înapoi în centru, în Piaţa Unirii, de unde se obicei porneşte manifestaţia.

Oamenii au strigat, ca şi la protestele din săptămânile trecute mesaje precum: "Uniţi salvăm toată România", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "Nu staţi la căldură, PSD vă fură", "Justiţie, nu corupţie" sau "Hoţii la-nchisoare, nu la guvernare".

În faţa Prefecturii, oamenii s-au oprit pentru câteva minute, au scandat "DNA să vină să vă ia" şi au fluierat. Mulţi dintre protestatari au venit la manifestaţie cu copiii.

În marşul lor, protestatarii au îngreunat traficul, blocând un sens de circulaţie. Pe tot parcursul protestului, coloana de protestatari a fost însoţită de jandarmi.

BRAŞOV

Un număr de 250 de persoane, potrivit forţelor de ordine, au protestat sâmbătă, începând cu ora 18,00, în faţa Prefecturii, nemulţumiţi de modificarea legilor Justiţiei.

Protestatarii nu s-au mai deplasat în Piaţa Sfatului, ca de obicei, pentru a nu deranja turiştii aflaţi la Târgul de Crăciun.

Unul din organizatori, Radu Hossu, a declarat pentru AGERPRES că este ultimul protest înainte de Crăciun, dar că vor continua să iasă în stradă şi săptămâna viitoare, pentru a pune presiune pe Parlament, având în vedere că aleşii lucrează în continuare la modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

Protestatarii au scandat lozinci împotriva Parlamentului şi a PSD. Acţiunea de protest s-a terminat în jurul orei 20,00, fără incidente.

Şi în municipiul Târgu-Mureş au protestat, sămbătă seara, circa 100 de persoane.

UPDATE 20:00 Un protest este în desfășurare și în Cluj.

Oamenii au scandat ”Demisia, demisia” în fața Guvernului. ”Jos Tăriceanu, Dragnea și Dorneanu” și ”Sărbători fără infractori”, strigă oamenii din Capitală.

Aproximativ 300 de protestatari, care s-au adunat în Piaţa Victoriei, au pornit în marş către Palatul Parlamentului, în jurul orei 19:00.

Coloana de manifestanţi se deplasează pe banda de biciclete de pe Calea Victoriei, flancată de efectivele de jandarmi.

Protestatarii poartă pancarte cu mesaje cum ar fi "Toţi pentru Justiţie", "Justiţie, nu corupţie", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi" şi scandează lozinci - "Hoţii, hoţii, hoţii", "DNA, să vină să vă ia", "Moş Crăciun, de Sărbători scapă-ne de infractori"

Manifestanţii au început să se strângă în Piaţa Victoriei după ora 16Ș30, ei dându-şi întâlnire prin anunţurile pe reţelele de socializare. Acţiunea de sâmbătă seara se intitulează "Toţi pentru Justiţiei şi Democraţie! Diaspora iese în stradă!".

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Incident la protestele din fața PSD Sibiu. Protestatar acroșat de o mașină
Incident la protestele din fața PSD Sibiu. Protestatar acroșat de o mașină

Incident în timpul protestelor din Sibiu fața sediului PSD. Spiritele s-au încins după ce o mașină a trecut prin mulțime și l-a acroșat pe unul dintre cei prezenți la protest, relatează presa locală.

Protest de amploare. Reacția unui taximetrist, întrebat de ce clienții preferă UBER
Protest de amploare. Reacția unui taximetrist, întrebat de ce clienții preferă UBER

Piaţa Victoriei a fost blocată miercuri de un protest de amploare.

Proteste în mai multe orașe, față de modificările Legilor Justiției. 2.000 de oameni în stradă la Timișoara
Proteste în mai multe orașe, față de modificările Legilor Justiției. 2.000 de oameni în stradă la Timișoara

Peste două mii de timişoreni au protestat luni seara pe străzile Timişoarei, mottoul organizatorilor fiind ''Revoluţia continuă''.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou
Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou

În urmă cu puțin timp a fost inaugurată noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie.