"Nu sunt hrana pentru caini". Peste 300 de bucuresteni au participat la protestul din Capitala


Ultimul update: Miercuri 11 Septembrie 2013 07:05
Data publicarii: Duminica 08 Septembrie 2013 10:55
Categorie: Stiri actuale

Peste 300 de persoane au participat in Parcul Izvor din Bucuresti la un protest referitor la problema cainilor vagabonzi, cerand ridicarea acestora de pe strazile Capitalei, pentru siguranta locuitorilor.

Participantii, de toate varstele, au venit cu pancarte pe care sunt scrise mesaje printre care "A.S.P.A., asuma-ti!", "Nu sunt hrana pentru caini!", "Strada mea nu e cotet" si "Vrem «legea lui Ionut»!".

La protest au fost aduse, de asemenea, fotografii ale primarului general Sorin Oprescu si ale edililor de sector, cu mesajul "Asuma-ti!", precum si pancarte cu poza lui Ionut Anghel - copilul de patru ani decedat dupa ce a fost muscat de caini vagabonzi in Capitala -, cu mesajul "De ce?".

Prin acest protest, participantii au cerut autoritatilor sa ia masuri imediate si eficiente pentru asigurarea dreptului la viata si siguranta, intr-un oras "liber" de caini vagabonzi.

Ei  au scandat, printre altele, "Fara referendum!", cu referire la scrutinul privind eutanasierea cainilor fara stapan, initiat de Oprescu.

Printre participanti s-au numarat si parintii lui Ionut Anghel, mama acestuia declarand ca vor veni la toate manifestatiile ce au legatura cu cazul copilului lor.

"Nu prea putem sa vorbim. Venim de la cimitir acum. Am venit sa o sustin pe Nadine, am spus ca sustinem orice campanie care are legatura cu cazul nostru", a declarat Andreea Felicia Anghel.

Organizatoarea protestului, Nadine Apostolescu, a venit la protest cu un tricou negru pe care este scris mesajul "Asa nu se mai poate!".

Potrivit autoritatilor, pentru acest protest au fost mobilizati 100 de jandarmi.

Actiunea a fost autorizata de Primaria Capitalei, între orele 11.00 si 14.00, ca urmare a unei cereri depuse de Nadine Apostolescu in 4 septembrie. Aceasta a afirmat ca, dupa anuntarea protestului, ar fi primit mesaje de amenintare.

La protest si-au anuntat participarea si reprezentantii comunitatii online a parintilor si cei ai asociatiei Pro Civilizatie Secolul 21.

Un alt protest referitor la problema cainilor fara stapan a fost autorizat pentru luni 9 septembrie, intre orele 18.00 si 19.45, tot in alveola de la Parcul Izvor.

Sambata, cateva zeci de persoane s-a adunat la Universitate, in fata Teatrului National, pentru a protesta fata de eutanasierea cainilor comunitari, sustinand ca aceasta nu este o solutie si pronuntandu-se in favoarea sterilizarii.

A fost prins cainele din Dambovita care a muscat de fata si de cap un baietel de 3 ani
Protest anti maidanezi in Capitala. Zeci de oameni au aprins lumanari in strada pentru Ionut
VIDEO PROTVPLUS.RO