Protest de 1 Decembrie în Piața Victoriei. 1.500 de oameni au format drapelul

Ultima actualizare: 01-12-2018 21:06
Protest piata victoriei 1 decembrie
Agerpres

Protestatarii s-au adunat, sâmbătă, începând cu ora 17,00, în Piaţa Victoriei, manifestând împotriva Guvernului şi afişând pancarte cu mesajul "Uniţi".

Protestul s-a desfăşurat sub sloganul "La mulţi ani, România în Europa!", participanţii fluturând steagurile României şi Uniunii Europene.

Ei au cerut demisia Guvernului, scandând lozinci antiguvernamentale. "Centenar fără penali", "Justiţie, nu corupţie", "Iubirea de ţară în stradă se măsoară", "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă", "Guvern de hoţi şi de mafioţi" au fost câteva dintre scandările celor prezenţi în faţa sediului Guvernului.

În jurul orei 19,00, protestatarii au format un drapel din cartoane colorate în roşu, galben şi albastru, pe care le-au luminat cu ajutorul lanternelor de la telefoanele mobile, iar apoi au intonat Imnul Naţional.

În Piaţa Victoriei s-au aflat şi reprezentanţi ai USR şi ai Mişcării România Împreună, care au strâns semnături pentru campania "Oameni noi".

Printre protestatarii din faţa sediului Guvernului s-a aflat şi fostul premier Dacian Cioloş, fondatorul Mişcării România Împreună. El a stat de vorbă cu cei prezenţi la protest şi s-a fotografiat cu aceştia. Principalul mesaj transmis celor prezenţi în Piaţa Victoriei de fostul premier a fost acela că, în afară de prezenţa la vot, este nevoie şi de o implicare a cât mai multor "oameni noi" în politică.

Protestul din faţa sediului Guvernului s-a desfăşurat fără incidente.

Desfășurarea evenimentelor live update

UPDATE 20:00 Protestatarii au început să se retragă din Piaţa Victoriei, în jurul orei 20,00 se mai aflau în faţa sediului Guvernului aproximativ o sută de persoane.

UPDATE 19:15 Protestatarii care au venit sâmbătă seară în Piaţa Victoriei au format, în jurul orei 19,00, un drapel din cartoane colorate în roşu, galben şi albastru, pe care le-au luminat cu ajutorul lanternelor de la telefoanele mobile.

Peste 1.500 de persoane s-au strâns în faţa sediului Guvernului, iar după ce au format drapelul au intonat Imnul Naţional.

Ei au strigat: "Demisia", "România, trezeşte-te!", "Justiţie, nu corupţie", "Afară comuniştii din ţară".

UPDATE 19:00 Sunt peste 1.000 de persoane în acest moment în Piața Victoriei.

UPDATE 18:00 Protestul se desfăşoară sub sloganul "La mulţi ani, România în Europa!", participanţii fluturând steagurile României şi Uniunii Europene.

Ei cer demisia Guvernului, scandând lozinci antiguvernamentale cu ajutorul portavocelor, iar unii dintre manifestanţi au vuvuzele, fluiere şi tobe.

"Centenar fără penali", "Justiţie, nu corupţie", "Iubirea de ţară în stradă se măsoară", "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă", "Guvern de hoţi şi de mafioţi" sunt câteva dintre scandările celor prezenţi în faţa sediului Guvernului.

În Piaţa Victoriei se află şi reprezentanţi ai USR şi ai Mişcării România Împreună, care strâng semnături pentru campania "Oameni noi".

Ordinea publică este asigurată de reprezentanţi ai Jandarmeriei, până la această oră nu s-au înregistrat incidente iar traficul nu este restricţionat în zonă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO