Proprietarii de câini agresivi, luați în vizor de poliție. Ce riscă în următoarele luni


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 25 Septembrie 2018 17:23
Categorie: Stiri actuale

Poliţiştii anunţă că sunt cu ochii pe deţinătorii de câini periculoşi sau agresivi, după ce au constatat că numărul incidentelor în care au fost implicate aceste animale a crescut.

 

Autorităţile spun că se fac verificări asupra proprietarilor care au câini din rasele interzise, dar şi metişi, mai bine zis corcituri din aceste rase.

Proprietarii de câini agresivi riscă dosare penale pentru infracţiuni aduse legi privitoare la câinii de atac şi amenzi.

Statisticile Poliţiei în primele luni ale acestui an arată 75 de infracţiuni şi 460 de amenzi date, dar poliţiştii spun că nu au făcut controale suficiente, aşa că le vor intensifica din septembrie şi până la finalul anului.

Poliţiştii şi asociaţiile susțin că numărul patrupedelor din prima categorie a câinilor de luptă a scăzut uşor, cu 100 de exemplare, dar numărul câinilor agresivi a crescut cu aproximativ 1.000 de exemplare.

Două dintre rasele vizate sunt Pitbull sau Mastiff. De altfel, este complicat să deţii un astfel de câine, atât din punct de vedere al îngrijirii, cât și privind respectarea legii. Câinii trebuie mereu să aibă botniță și să fie ținuți în lesă.

De asemenea, dacă pierzi un asemenea câine sau fuge de lângă tine şi nu declari, poţi avea probleme cu legea.

Controalele vor fi făcute de poliţişti şi direcţiile sanitar-veterinare.

Momentul când o femeie este atacată de un pitbull, în metrou. VIDEO
Ce a pățit un copil de 7 ani care a încercat să hrănească cu biscuiți un pitbull de pe stradă
Un pitbull și-a apărat stăpânul, un copil de 9 ani, după ce un hoț a intrat în casă
VIDEO PROTVPLUS.RO