Profitul studiourilor de videochat a crescut si cu 500%. Cat castiga o fata in 8 ore de munca

Ultima actualizare: 01-12-2013 07:27

In plina criza economica exista totusi afaceri de nisa, care au avut cresteri si de 500%. Este si cazul studiourilor de videochat, care fac "export de servicii", dupa cum se exprima patronii.

O firma din Iasi, de exemplu, se lauda cu o cifra de un million de euro anual. Banii se impart in mod egal intre fetele angajate si proprietarul salonului.

Tinerele trebuie sa fie frumoase, bine instruite si obligatoriusa vorbeasca foarte bine cel putin o limba straina.

Cand una dintre angajatele salonului de videochat spune ca face 700 de lei trebuie sa intelegeti ca acestia sunt banii ei dupa 8 ore in care printre altele a dansat in fata camerei de luat vederi. Tinerele care au acceptat sa vorbeasca spun pe sleau ca vietile lor s-a schimbat: si-au putut cumpara casa sau masina.

Totul incepe cu un contract si o prima de instalare.

Asa a inceput si Elisa, care este studenta la Drept. Acum doi ani a venit la studio, iar recent si-a cumparat o masina de 30.000 de euro si s-a mutat in centrul Iasului.

Viitorul ei sot, profesor de geografie, nu are nimic impotriva acestui job.

"Mi-am schimbat masina, avansul l-am dat din banii de bonus, iar restul banii stransi. Vreau sa imi continui studiile si eventual sa-mi deschid un cabinet de avocatura. In jur de 600 de lei, cel mai putin, cea mai proasta zi, iar cea mai buna zi ajunge la 2.000 de lei", spune Elisa.

Ela are 23 de ani, este studenta la Psihologie si lucreaza deja de 5 ani la videochat. Castiga si 1.200 de lei pe zi. Alaturi de prietenul ei si-a luat o casa cu doua etaje de 90.000 de euro.

"Nu ma deranjeaza deloc. Am facut si eu", spune iubitul Elei.

Toate fetele spun ca aceasta ocupatie este temporara. 

"Am nevoie de bani pentru a-mi deschide un cabinet stomatologic de aceea am optat pentru job-ul acesta, un program flexibil, ma pot duce si la facultate si din care ies bani draguti", spune o alta tanara.

"In 3-4 ani afacerea a inflorit, a ajuns la un milion de euro pe an cifra de afaceri, membrii care intra pe site-uri nu sunt din Romania, ci sunt din America,  Anglia", spune un administrator salon videochat.

Politistii spun ca afacerea este perfect legala atata vreme cat tinerele sunt majore si nu fac lucruri impotriva vointei lor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO