Profesor din Suceava, filmat în timp ce pălmuia un elev. Polițiștii i-au întocmit dosar penal

Ultima actualizare: 30-09-2021 17:43

Un profesor aproape de pensie din judeţul Suceava a intrat în atenţia poliţiştilor şi al inspectorilor şcolari, după ce a fost filmat în timp ce pălmuia un elev de clasa a VIII-a.

Incidentul a avut loc la începutul acestei săptămâni şi a fost filmat de un coleg de clasa al elevului agresat. Deocamdată, părinţii victimei nu au depus nicio plângere împotriva profesorului şi se mai gândesc dacă vor face acest lucru.

Incidentul a avut loc într-o şcoală de lângă Suceava. În imaginile surprinse de un coleg de clasa se observă cum profesorul îl loveşte pe elevul de clasa a VIII a şi îl ceartă. Autorităţile au deschis o anchetă în ciuda faptului că părinţii victimei nu au depus nicio plângere.

Mihaela Pantea, directorul şcolii: „Unitatea şcolară a dispus întrunirea comisiei pentru cercetare disciplinară. Din păcate, este un eveniment regretabil în urma căruia nu putem spune acum mai mult. Domnul profesor spune că i-a făcut mai multe observaţii în legătură cu comportamentul lui, că stătea pe telefon deşi la începutul orei a menţionat că trebuie să strângă telefoanele.”

Inspectorii şcolari spun că dacă părinţii nu se vor adresa instituţiilor pentru a reclama această faptă, va fi foarte greu să se ia o măsură disciplinară drastică împotriva profesorului. Acesta mai are câteva luni până la pensie.

Cezar Anuței, purtător de cuvânt al ISJ Suceava: „Vor avea loc discuţii cu profesorul, părinţii şi elevii acestuia. Profesorul nu a mai fost implicat în astfel de situaţii.”

Părintele unui elev: „Nu avea voie să dea în copilul ăla, pentru că nu e al lui. Nu e corect ceea ce a făcut el. Trebuia să îi cheme părinţii la şcoală, dar nu să îl bată pe copil.”

Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava: „Poliţiştii s-au autosesizat ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care un cadru didactic care loveşte un elev în timpul unei ore. S-a stabilit că evenimentul a avut loc la începutul acestei săptămâni. S-a întocmit un dosar penal pentru purtare abuzivă.”

În anchetă va conta şi decizia luată la nivelul şcolii în acest caz.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO