Profesor de la o şcoală din judeţul Argeş, înregistrat amenințând și insultând elevii

Ultima actualizare: 21-12-2021 17:35

Este anchetă penală la o școală din Vrănești, Argeș, după ce un profesor a fost înregistrat când își amenința elevii și îi insulta. Dascălul a mai fost sancționat pe linie administrativă pentru comportamentul său, dar a recidivat.

De această dată, riscă să rămână fără catedră și chiar să capete o condamnare pentru purtare abuzivă.

Copiii au făcut publice înregistrări din timpul cursurilor online. Într-una dintre ele, îi spunea unei eleve de gimnaziu că își dorește să aibă o fetiță, dar, dacă va semăna cu ea, va fi aspru pedepsită.

„Aoleu, Roxana, sincer îţi spun, drept îţi spun, abia aştept să am şi eu o fetiţă aşa, ca tine, fetiţa mea, copilul meu, şi dacă iese exact aşa ca tine... mamă, bat la ea în fiecare zi, ca la fasole, ştii cum? Îi scot toţi dinţii din gură dacă e aşa”.

Într-o altă înregistrare le spune copiilor că sunt obraznici și nesimțiți. Iar altă dată aborda rolul unui judecător aspru:

Amelia David, director școală Vrănești: „Spunea unei fetițe că este sechestrată la penitenciarul Vrănești, să se îmbrace în niște pantaloni vărgați, să-și lege o bilă de un picior.”

Conducerea Inspectoratului școlar județean Argeș spune că profesorul a fost pedepsit de două ori, prin scăderea salariului. În plus, i s-a cerut să meargă lunar la psiholog, pentru aviz, nu o dată pe an, ca toți ceilalți colegi.

Alina Manea, inspector general ISJ Argeș: „Domnul profesor a primit un aviz psihologic condiționat. A făcut obiectul unei comisii de cercetare disciplinară atât anul școlar prezent cât și anul școlar trecut.”

Profesorul de informatică se apără și spune că elevii nu au pic de respect, îl sună noaptea și îi dau mesaje nepotrivite. Iar tatăl unei eleve l-ar fi agresat fizic, susține dascălul.

Marin Dumitru, profesor: Metodele și tehnicile educaționale sunt depășite. Asta vreau să subliniez. Trebuie să inventăm noi și noi metode, adică trebuie să ne adaptam din mers la ceea ce se întâmplă la clasă.
Reporter: Am înțeles! Și asta e metoda pe care ați găsit-o dvs?
Marin Dumitru, profesor: A fost o reacție de moment."

După apariția înregistrărilor, Poliția s-a autosesizat și face o anchetă în acest caz.

Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș: „A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.”

Dacă va fi găsit vinovat, profesorul ar putea primi o amendă penală sau chiar o pedeapsă cu închisoarea, cuprinsă între o lună și 6 luni.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO