Profesor de la ASE, arestat preventiv pentru coruptie. Era intr-o intalnire cu Ministrul Finantelor cand a fost ridicat

Ultima actualizare: 22-07-2014 07:00

Profesorul de la ASE acuzat ca a vandut lucrari de licenta studentilor pe care trebuia sa ii coordoneze, dar si ca a cumparat bunavointa comisiei de licentiere, a ajuns dupa gratii.

Cosmin Serbanescu este acuzat de luare de mita si trafic de influenta, insa nici studentii lui nu au scapat de acuzatii.

Profesorul Cosmin Serbanescu si-a petrecut noaptea in arestul politiei. Vineri seara, la opt si jumatate, pe numele lui fusese emisa deja ordonanta de retinere. Prodecanul facultatii de finante banci din Academia de Studii Economice a fost ridicat sambata dimineata de procurori, chiar in timpul unei intalniri cu Ministrul Finantelor. Dupa perchezitiile facute la el acasa, dar si in biroul sau de la facultate, profesorul a fost dus la audieri.

Dupa cateva saptamani bune de investigatii, oamenii legii au ajuns la concluzia ca profesorul Serbanescu ar fi luat de la mai multi studenti, opt la numar, bani, pentru a-i ajuta sa intocmeasca lucrarile de licenta, dar si pentru a le pune o vorba buna la comisia de licentiere.

Prodecanul este acum urmarit penal pentru sapte infractiuni de luare de mita si una de trafic de influenta. Si nu este singurul care trebuie acum sa dea socoteala in acest scandal de coruptie. La audieri au ajuns si studentii care ar fi dat banii. Dupa ce au dat declaratii, procurorii au decis sa ii cerceteze in stare de libertate.

"Trebuie sa vedem daca este vorba de examenul de finalizare de studii. Vom anula rezultate respective. Asteptam rezultatele comisiei de ancheta si vom lua masurile care se impun", a spus Pavel Nastase, rectorul Academiei de Stiinte Economice.

Oficialii academiei de studii economice au avertizat ca daca banuielile procurorilor se vor confirma, toate diplomele de licenta obtinute prin frauda vor fi anulate.

Pana una alta, Tribunalul Bucuresti a decis sa il aresteze preventiv pe profesorul Cosmin Serbanescu pentru 30 de zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO