Procurorii cer arestarea pentru 6 suspecti in cazul violentelor din Piata Victoriei. 3.000 de obiecte pirotehice, expertizate


Ultimul update: Luni 27 Februarie 2017 02:45
Data publicarii: Vineri 24 Februarie 2017 09:55
Categorie: Stiri actuale
suspecti violente Piata Victoriei - stiri

Trei persoane sunt cercetate sub control judiciar, iar alte sase, retinute joi, vor fi prezentate magistratilor Judecatoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventiva, in dosarul violentelor de la manifestatiile din Piata Victoriei.

Sase dintre cele opt persoane retinute, joi, in dosarul violentelor din Piata Victoriei, vor fi prezentate, vineri, la pranz, magistratilor de la Juddecatoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Alte trei persoane vor fi cercetate sub control judiciar in acelasi dosar, precizeaza reprezentantii Politiei Capitalei.

Opt persoane au fost retinute in dosarul privind violentele de la manifestatiile din Piata Victoriei, dupa ce anchetatorii au audiat 20 de persoane, in urma perchezitiilor care au avut loc joi in mai multe imobile din Capitala, unde au fost gasite peste 3.000 de materiale pirotehnice.

Politisti bucuresteni, sub supravegherea Parchetului Judecatoriei Sectorului 1, au facut, joi, 13 perchezitii domiciliare in Bucuresti si au dus la audieri mai multe persoane suspectate ca au participat la actiunile violente din Piata Victoriei care au avut loc in noaptea de 1 spre 2 februarie.

In timpul perchezitiilor, politistii au gasit si au ridicat peste 3.000 de materiale pirotehnice, acestea urmand sa fie expertizate.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au anuntat, in 6 februarie, ca au dispus inceperea urmaririi penale pentru ultraj, folosire de obiecte periculoase si tulburarea ordinii publice fata de opt persoane, dintre care patru in stare de arest preventiv si patru aflate sub control judiciar, in cazul violentelor petrecute in Piata Victoriei in noaptea de 1 spre 2 februarie.

Prin ordonanta din 2 februarie, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Octavian Gheorghe - pentru complicitate la ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice, Alexandru Moraru - pentru complicitate la ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice, Andrei Catalin Pavel - pentru port sau folosirea fara drept de obiecte periculoase si tulburarea ordinii si linistii publice, Alexandru Claudiu Palade - pentru ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice, Robert Liviu Iancu - pentru tulburarea ordinii si linistii publice, Alin Alexandru Iancu - pentru port sau folosirea fara drept de obiecte periculoase, Milan Miroslav Rascov - pentru port sau folosirea fara drept de obiecte periculoase, Andrei Bogdan Fagel - pentru complicitate la ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice.

"In fapt, s-a retinut ca, in noaptea de 01/02.02.2017, in timp ce se aflau in zona Piata Victoriei, in contextul in care in zona respectiva avea loc o manifestatie cu caracter pasnic la care participau aproximativ 100.000 de persoane, inculpatii s-au manifestat violent, aruncand cu diverse obiecte contondente (sticle, bucati de gheata, containere) in jandarmii aflati in exercitarea atributiilor de serviciu pentru asigurarea ordinii in timpul protestului, provocandu-le acestora suferinte fizice. Prin actiunile lor violente, inculpatii au tulburat ordinea si linistea publica", arata procurorii.

Ei mai spun ca asupra unora dintre inculpati au fost gasite obiecte periculoase (cutite, bricege) care erau interzise a fi detinute intr-o astfel de adunare publica.

Procurorii de caz au dispus luarea masurii controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile fata de Andrei Catalin Pavel, Alin Alexandru Iancu, Robert Liviu Iancu si Milan Miroslav Rascov. Pentru ceilalti patru incupati - Alexandru Claudiu Palade, Alexandru Moraru, Octavian Gheorghe si Andrei Bogdan Fagel - procurorii au solicitat Judecatoriei Sector 1 Bucuresti luarea masurii arestarii preventive pe o perioada de 30 de zile, propunere admisa de catre judecatorul de drepturi si libertati. Tribunalul Bucuresti a mentinut ulterior masura arestului preventive in cazul acestora.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO