Procesul de divort al omului de afaceri Dan Adamescu va continua si dupa decesul sau. Cand s-ar putea da sentinta finala

Ultima actualizare: 11-03-2017 07:15

Procesul de divort al omului de afaceri Dan Adamescu va continua si dupa moartea acestuia. Tribunalul Bucuresti trebuie sa decida definitiv din vina cui se produce aceasta ruptura oficiala.

La mijloc este o miza uriasa: averea multi-milionarului, care in mod paradoxal nu este pe numele sau, ci al unor firme pe care le-a controlat in timpul vietii. Dan Adamescu a fost multa vreme in topul celor mai bogati romani si a lasat in urma aproximativ 800 de milioane de euro.

Reporter: "Veti insista la divort pe culpa dumnealui?"
Carmen Adamescu, sotia defunctului Dan Adamescu: "Nu pot sa divulg. Ati vazut ca nu imi place sa vorbesc la televizor."

Carmen Adamescu a venit la tribunal imbracata in negru. Poarta doliu dupa sotul care a murit acum sapte saptamani si cere ca divortul sa se incheie din culpa lui.

Reporter: "Alexander va acuza ca nu l-ati cautat nicio secunda in inchisoare si acum ati poza intr-o sotie iubitoare."
Carmen Adamescu: "Le spun doar atat doamnelor: La multi ani!"

Cum Dan Adamescu a murit, fiul omului de afaceri, Alexander, a preluat procesul si nu vrea ca divortul sa fie pronuntat din vina tatalui sau, asa cum cere sotia.

Gabriela Dumitru, avocata lui Alexander Adamescu: "Miza ramane aceeasi, de sotie supravietuitoare, care i-ar permite sa aiba acces la avere."

Reporter: "Ati vazut ca fiul dumneavoastra vitreg va acuza de cele mai rele lucruri si ca de fapt miza acestui proces este averea."
Carmen Adamescu: "V-am spus ca nu vreau sa comentez deocamdata."

Averea lui Dan Adamescu se ridica acum la 800 de milioane de euro, din care in conturi ar fi 600 de milioane. Restul sunt actiuni la societati comerciale, cum ar fi hotelul Intercontinental, magazinul Unirea, cladirea in care a functionat hotelul Modern si care este acum centru de afaceri, dar si o vila impresionanta in Primaverii.

O parte din avere a fost insa pusa sub sechestru de procurorii DNA in dosarul in care Adamescu fusese trimis in judecata pentru acuzatia ca ar fi devalizat compania de asigurari Astra.

Pe de alta parte, avocatii angajati de Alexander Adamescu sustin ca in mod normal judecatorii de la Bucuresti nici macar nu ar trebui sa discute despre impartirea averii. Dan si Camren Adamescu s-au casatorit la Monte Carlo si in consecinta partajul nu ar trebui judecat dupa legile din Romania. Dar cum procesul a fost deschis la noi in tara, judecatorii romani trebuie sa ia o decizie si in privinta averii, iar pentru divort ar putea da decizia finala peste o luna.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO