Momente încărcate de emoție la Catedrala Încorononării, din Alba Iulia.

Nepotul Regelui Mihai al României, Nicolae, si soția sa, Alina-Maria, și-au botezat băiețelul, care va purta chiar numele numele străbunicului său. Nu întâmplător a fost aleasă Catedrala Încoronării. În urmă cu 100 de ani, Regele Ferdinand și Regina Maria au fost încoronați aici, ca Monarhi ai României Mari.

Micul Mihai al României, născut pe 15 aprilie, a fost creştinat sâmbătă, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, întemeiată de stră-străbunicii lui, Regele Ferdinand Întregitorul şi Regina Maria. În timpul slujbei, a fost cuminte și a plâns puțin, iar surioara lui mai mare, Maria-Alexandra, de aproape doi ani, nu l-a scăpat din ochi.

Nicolae al României: Maria a trecut prin toate etapele, de la gelozie, cred că s-a uitat la el ca la o jucărie, dar acum este iubire și e bucuroasă că are cu cine se juca acum”.

Cine sunt nașii de botez ai micului Mihai al României 

Naşii de botez sunt şi cei care i-au cununat, în 2018, pe Alina-Maria şi Nicolae, nepotul Regelui Mihai.

Liviu și Simona Popescu, nașii lui Mihai: „Am avut emoții. Nu a fost ușor să aduci invitații din toată Europa. Nicolae a insistat, pentru că coincide cu cei 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria și atunci e chiar un moment istoric”.

La ieșirea din catedrală, tânăra familie au fost întâmpinată de o mulţime de oameni, dar și de un grup de copii în straie populare.

Invitată: „Multe emoţii, dar totul s-a derulat frumos”.

Invitat: „A fost foarte liniştit băieţelul, a primit împărtăşania cu mare drag”.

Printre oaspeţii invitații şi de peste hotare, au fost şi reprezentanţi ai unor vechi familii romanesti, Cantacuzino și Ghica.

Petrecerea s-a ținut la un hotel de cinci stele din inima cetății Alba Iulia.

Sala regală a fost aranjată cu flori în nuanțe de albastru, iar meniul a fost s-a bazat pe preparate tradiționale. La aperitiv, caș proaspăt din zonă, gustări cu slănină de Mangalița, brânză de burduf şi telemea de Sibiu, iar la felul principal, mușchi de vită cu sos brun și sarmale cu mămăligă.

Dulciurile au fost simple: prăjitura cu mere şi coşuleţe cu dulceaţa şi spumă de nucă.

Hotelul are şi el o însemnătate aparte.

Emanuel Drăgușin, responsabilul complexului arhitectural: „O clădire veche de 300 de ani și are o legătură cu Casa Regală a României. Atunci când a fost deschisă această sală, primul care a luat masa aici a fost Regele Mihai și soția Ana”.

Nepotul regelui Mihai mai are o fetiță, Iris Anna, de 6 ani, care locuiește în Brașov, alături de mama ei. Copila a fost recunoscută oficial în primăvara anului 2019.