Ce ar fi consumat Marian, tanarul de 23 de ani gasit mort pe o plaja din Mamaia. Primarul Mazare spune ca e combinatia fatala

×
Codul embed a fost copiat

Medicii legisti vor face expertize toxicologice in cazul turistului in varsta de 23 de ani, care a sfarsit in conditii suspecte pe plaja Mamaia. Principala supozitie facuta de anchetatori e ca baiatul ar fi amestecat alcool cu energizante.

Pe langa toate acestea, nu este exclusa si o posibila intoxicatie cu substante psiho-active sau cu metanol, un compus chimic aflat in compozitia bauturilor contrafacute.

Update ora 19:00. Intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, tatal lui Marian a scris cu durere: "Imi aduc baiatul acasa."

Apropiatii spun ca tanarul era extrem de muncitor, insa ii placea sa se si distreze. Din pacate, nu se odihnea, ceea ce ii face pe prietenii lui sa creada ca era epuizat.

Martor la sfarsitul sau dramatic, primarul Mazare spune ca a vazut agitatia de pe plaja dar nu si-a inchipuit ca se intampla ceva grav.

Citește și
litoral
Imaginile celui mai aglomerat weekend din 2014 pe litoralul romanesc. 200.000 de turisti au umplut plajele
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Radu Mazare, primar Constanta: “Eram pe acolo, stateam de vorba cu o fata iesita putin pe terasa, si i-am vazut pe unii, vreo sase, il duceau pe plaja. Erau destul de surescitati. Acum am aflat de la voi ca bause mult energizant cu vodka - este o combinatie fatala.

Cazul lui Marian readuce in discutie o practica a tinerilor care si-au facut un obicei din a amesteca alcoolul, cofeina si energizantele.

Marius Iosef, manager plaja privata: ”Fortam organismul cu ceea ce este mai grav: adjuvantele whiski, vodka. Dar ceea ce este mai periculos este combinarea acestora cu alte elemente care sunt rezultate ale proceselor chimice, in special energizantele. Nu recomand energizantele sub nicio forma. Singurul energizant pe care-l pot recomanda este cafeaua obtinuta in mod natural.

Ancheta de la Constanta este abia la inceput, insa ar putea deschide o cutie a pandorei. Medicii legisti nu au reusit sa stabileasca, in urma autopsiei preliminare, din ce cauze s-a stins Marian. De aceea se vor face teste toxicologice amanuntite.

Mihai Onciu, director Serviciul de Medicina Legala Constanta: “Cand este vorba despre un tanar in plenitudinea fortelor, fara o patologie preexistenta, decedat intr-un bar din Mamaia, nu excludem nicio cauza. In special o intoxicatie si printre aceste intoxicatii este si cea cu substante psihoactive.

Procurorii nu exclud un alt fapt extrem de serios. Se tem ca nu cumva tanarul sa fi consumat alcool contrafacut, care contine in proportie ridicata metanol o substanta mortala pentru om.

Medicii legisti care au facut necropsia in cazul tanarului de 23 de ani din Bucuresti, gasit mort, in noaptea de sambata spre duminica, pe o plaja din nordul statiunii Mamaia, in apropierea unui club, nu au putut stabili cauzele decesului, urmand sa fie facute analize de sange si toxicologice.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Constanta, rezultatul necropsiei facute in cazul tanarului este neconcludent, mentionandu-se: ”cauza nedeterminata, fara leziuni mecanice sau traumatice”.

Din acest motiv, medicii legisti au prelevat probe de sange si tesut pe care le-au trimis la Institutul de Medicina Legala ”Mina Minovici” din Bucuresti pentru analize histopatologice si toxicologice. In urma acestora vor putea fi stabilite cu exactitate cauzele decesului si se va putea determina daca tanarul a murit in urma consumului de droguri ori bauturi alcoolice sau daca a fost vorba despre o afectiune nedescoperita.

”Politistii din Mamaia au deschis un dosar penal in aceasta cauza, urmand ca dupa primirea rezultatelor analizelor toxicologice si histopatologice sa fie dispuse masurile legale in consecinta“, a precizat, luni, purtatorul de cuvant Politiei Judetene Constanta, Carmen Serbanescu.

13:00. Raportul medico-legal nu se poate incheia fara analizele toxologice, iar acestea vor dura cel putin o saptamana. Pana atunci, specialistii atrag atentia asupra acestui fenomen alarmant: cocktailul facut cu bautura tonica pe baza de cofeina si substante interzise, de pilda etnobotanice,  poate fi mortal.

Medicii legisti nu au reusit sa stabileasca din ce cauze a murit barbatul. Considera moarte inexplicabila si asteapta rezultatul testelor toxicologice. Vor sa afle ce a cauzat infarctul: combinatia periculoasa de oboseala, alcool, energizant sau daca baiatul a consumat si substante halucinogene. Cert este ca tanarul nu era cunoscut cu afectiuni ale inimii si tocmai de aceea specialisti nu se pot pronunta asupra cauzelor.

Intre timp, rudele baiatului au ajuns la malul marii pentru a ridica trupul neinsufletit. Familia sustine ca baiatul era extrem de muncitor, dar ca ii placea sa se si distreze si uneori nu prea dormea, ceea ce ii face pe prietenii tanarului sa creada ca este vorba si despre epuizare. Marian era in vacanta la Mamaia. A postat pe contul sau de Facebook mai multe fotografii cu prietenii pe care i-a intalnit pe plaja. Relaxat si fericit ca se afla in locul in care isi doreste, si-a anuntat apropiatii ca va petrece intr-un club de lux toata noaptea.

Nu se stie de ce, el a iesit din club pe plaja, unde s-a prabusit. Anuntul la 112 a fost facut chiar de administratorii clubului in care a petrecut tanarul. Cea mai apropiata ambulanta ajunsa la el, nu avea insa medic. Politistii au deschis o ancheta. Intr-un mesaj postat apoi pe pagina sa de Facebook, tatal lui Marian scrie cu durere: "Imi aduc baiatul acasa."

Socati, prietenii au scris, la randul lor, pe internet, sute de mesaje. Niciunul nu isi explica disparitia lui fulgeratoare. Urmeaza ca medicii legisti sa incheie necropsia si sa stabileasca daca tanarul a consumat substante interzise ori prea mult alcool, sau daca suferea de vreo afectiune grava.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Mesajul lasat de tatal tanarului de 23 de ani ce a fost gasit mort pe plaja in Mamaia pe un site de socializare
Mesajul lasat de tatal tanarului de 23 de ani ce a fost gasit mort pe plaja in Mamaia pe un site de socializare

Tatal tanarului gasit fara suflare, duminica dimineata, pe plaja din Mamaia, a mers la Constanta pentru a isi aduce fiul acasa. Barbatul a scris pe Facebook un mesaj emotionant.

Imaginile celui mai aglomerat weekend din 2014 pe litoralul romanesc. 200.000 de turisti au umplut plajele
Imaginile celui mai aglomerat weekend din 2014 pe litoralul romanesc. 200.000 de turisti au umplut plajele

Dupa ce s-a lasat curtata indelung vara si-a facut in sfarsit aparitia la malul marii, insotita de un soare generos. Este cel mai aglomerat weekend de pe litoral.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.