Primul județ din România care a scăpat de Covid-19. Nu a mai înregistrat niciun caz de o săptămână

Ultima actualizare: 01-07-2020 21:19
Primul județ din România care a scăpat de Covid-19. Nu a mai înregistrat niciun caz de o săptămână
Inquam/ Ciprian Petcut

Arad este primul județ din țară care pare să fi scăpat de pandemie, după ce nu a mai înregistrat niciun caz nou în ultimele 7 zile. Alte cinci județe nu au mai raportat noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore.

 

Deși la începutul pandemiei Aradul se situa în locurile fruntașe ale clasamentului în ceea ce privea numărul de infectări, din data de 24 iunie, județul nu a mai avut niciun nou caz, scrie Special Arad

O performanță în condițiile în care Arad avea la un moment dat eticheta de ”focar de infecție” sau ”Suceava 2”.

 

Rețeta succesului: ”Stres continuu pe sectorul medical, prin controale”

 

Șeful DSP Arad, Horea Timiș, a dezvăluit cum de s-a ajuns la aceste rezultate: „Stres continuu pe sectorul medical, prin controale”.

„Acum am terminat de controlat foarte agresiv zona industrială, transportul în zona industrială, fiecare fabrică. E un stres pe care îl ținem ca să țină sus ștacheta, să nu se relaxeze prea tare. Al doilea stres este pe sectorul sanitar. Nouă ne este frică. Dacă suntem aici, nu înseamnă că nu suntem cu frica în sân. Aradul a testat foarte mult și prin pooling. Multe județe nu își asumă pentru că legislația nu e foarte clară, nu te ajută. Eu vin cu o mentalitate din mediul privat și nu mă interesează prea mult. Mă interesează rezultatele”, a mai declarat șeful DSP Arad.

Dacă Aradul se află în a șaptea zi de raportare zero în ceea ce privește cazurile noi de infectare, alte cinci județe nu au avut un caz nou în ultimele 24 de ore.

Este vorba de Bihor, Sălaj, Tulcea, Vâlcea și Vaslui.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO