Primele pedepse pentru cei care au abandonat cainii adoptati. Ce a patit o femeie din Ploiesti

Ultima actualizare: 27-09-2013 07:07

Cei care au luat cainii din adaposturi, dar i-au lasat apoi pe strada, incep sa plateasca pentru lipsa lor de responsabilitate.

La Ploiesti, o femeie de 59 de ani are dosar penal si risca inchisoarea, pentru ca maidanezul pe care l-a adoptat, acum aproape doi ani, si care a ramas in curtea interioara a blocului a atacat un om.

Animalul nu era legat, iar cusca in care statea era imprejmuita doar cu un gard viu.

Un tanar de 22 de ani care a intrat fara sa stie pe teritoriul cainelui, a fost muscat de picior. Locatarii din bloc stiu foarte bine cui ii apartine animalul.

Stefan Trica, martor: "A mai fost luat si s-a dus, a dat un milion la adapost si l-a dus inapoi si i-a dat drumul".

In ianuarie 2012, femeia l-a adoptat dintr-un adapost unde cainele ajunsese tot pentru ca ranise pe cineva. Ea si-a luat atunci angajamentul ca va avea grija de el. Dar a facut-o de la distanta, pe motiv ca mai are in casa doi.

Iuliana Veseli, proprietara cainelui: "Este un caine bun pazitor, pentru ca ne atentioneaza de orice persoana straina. Cui nu ii convine, sa isi cumpere casa, pentru ca la bloc toata lumea sta in comun si consider ca fiecare bloc are un caine de paza".

Vecinii sunt impartiti in doua tabere.

Niculina Oprescu, vecina: "Astia care sunt in haita sunt rai. Daca unul incepe sa te latre, imediat vine si te ataca ceilalti".

"Nu e normal. Cainii trebuie sa stea la curte", spune o alta vecina.

Emilia Iovan, vecina: "Nu prea au ce cauta pe langa bloc, dar unde sa se duca, saracii?".

Intre timp, animalul a ajuns iar in grija primariei.

Mihai Dumitrascu, medic veterinar Adapostul de Caini: "Daca consideram ca are un comportament deviant sau agresiv, atunci va fi eutanasiat".

Agent de politie Raluca Brezeanu, purtator de cuvant IJP Prahova: "Detinatorul acestuia nu a luat masurile necesare pentru a preveni atacul canin. In consecinta, in cauza a fost intocmit dosar penal".

Potrivit ordonantei de urgenta 55 din 2002, proprietara risca inclusiv inchisoare intre 6 luni si 5 ani.

In octombrie 2012, un barbat din Cluj a fost condamnat la o jumatate de an de detentie,pentru ca rottweilerul sau a muscat de cap un baietel de 3 ani. In plus, a fost nevoit sa le plateasca parintilor victimei si daune morale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO