Primaria Timisoara verifica persoanele care au adoptat maidanezi. Sanctiunile date in cazul in care cainii au fost abandonati

Ultima actualizare: 24-03-2014 06:32

Persoanele care au adoptat maidanezi din adapostul Primariei Timisoara sunt verificate daca au grija de animale si nu le-au dat cumva drumul inapoi pe strada.

Cei care fac acest lucru, reamintesc oficialii, risca amenzi de pana la 1.000 de lei si dosar penal, in cazul in care animalul pe care il au in grija ataca si raneste pe cineva.

Bruno, un maidanez de 3 ani, a fost luat de pe strada inca de cand era pui. Anul trecut a fugit din curtea stapanului sau, iar hinghierii l-au prins si l-au dus la adapost. Proprietarul s-a dus sa-l recupereze, iar acum reprezentatii primariei au venit sa se asigure ca totul este in regula. Si chiar sub nasul lor, Bruno a comis-o din nou.

Zoro, in schimb, un caine de 12 de ani, este strict supravegheat. Ca sa se asigure ca nu il scapa din vedere, Doamna Maria il tine legat la cusca.

Anul trecut, in Timisoara, au fost adoptate peste 500 de animale fara stapan. Mihai Afrenie, medic veterinar Primaria Timisoara: "Pana acum s-a constatat ca, intr-adevar, sunt de buna credinta adoptatorii sau revendicatorii. Adica au fost la domiciliul de resedinta al cetatenilor care au adoptat acei caini".

De la inceptul acestui an, la Timisoara au fost eutanasiati 300 de maidanezi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO