Prieteni de pahar, prinși băuți la volanul aceleiași mașini, în aceeași noapte, la Iași. Cum a fost posibil

Ultima actualizare: 14-09-2020 10:22
politia filtru
Shutterstock

Doi prieteni au fost prinși băuți la volan, în aceeași noapte și conducând aceeași mașină. După ce primul a fost tras pe dreapta de polițiști, celălalt s-a urcat la volan, iar echipajul l-a oprit, a doua oară.

O maşină în care se aflau doi bărbați a fost oprită în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar şoferul, un bărbat de 34 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, după care a fost dus la spital.

„A rezultat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iași, potrivit publicației Ziarul de Iași.

Mașina în care se aflau cei doi prieteni a fost oprită la Podu Iloaiei. Situația cu adevărat amuzantă s-a petrecut la scurt timp după sancționarea conducătorului auto

Bărbatul aflat la volan a fost dus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, iar apoi polițiștii l-au urcat în mașina Poliției ca să-l ducă acasă.

Pe drum, oamenii legii au zărit în trafic chiar maşina acestuia. La volan se afla amicul şoferului ameţit, care la primul control se afla pe bancheta din spate. El a explicat că venea la spital să îşi ia prietenul. Mirosea a băutură, așa că a fost şi el testat de către poliţişti.

„Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, a comunicat IPJ Iași.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO