Presedintele si vicepresedintele CJ Hunedoara vor fi cercetati sub control judiciar. Procurorii cerusera arest preventiv

Ultima actualizare: 07-12-2014 07:15

Seful CJ Hunedoara, Mircea Molot, vicepresedintele, Tiberiu Balint, ginerele lui Molot, Roberto Patrik Venter, si oamenii de afaceri Vasile Axinte si Pup Emanoil Milica vor fi cercetati sub control judiciar, a decis, joi seara, Tribunalul Alba.

Magistratii Tribunalului Alba au decis, joi seara, ca Mircea Molot, Tiberiu Balint, Roberto Patrik Venter, Vasile Axinte si Pup Emanoil Milica sa fie cercetati sub control judiciar pana in 15 februarie.

Decizia instantei nu este insa definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Alba Iulia. Sedinta de judecata a propunerii procurorilor DNA de arestare preventiva a celor cinci a durat opt ore si jumatate, dupa care judecatorul de drepturi si libertati a deliberat inca o ora.

La iesirea din sala de judecata, Mircea Molot a declarat ca se astepta la aceasta decizie, deoarece este nevinovat, acuzatiile care i se aduc fiind nefondate.

"Acuzatiile care mi s-au adus sunt nefondate. Sunt nevinovat si clar ma asteptam la aceasta decizie. (...) La cate capete de acuzare au fost am avut impresia ca sunt cel mai mare mafiot nu din Romania, ci din lume. In mod sigur va fi un proces de durata, ma voi conforma si voi respecta intru totul deciziile care vor fi dispuse", a spus Molot.

Intrebat daca punerea sub control judiciar ii afecteaza functia, presedintele CJ Hunedoara a raspuns ca nu il afecteaza in niciun fel, doar ca nu are voie sa discute cu niciun angajat al institutiei despre acest proces.

El a mai spus ca in perioada imediat urmatoare vrea sa isi ia concendiu, insa nu pentru mult timp, deoarece trebuie aprobat bugetul CJ pentru anul viitor.

Molot a precizat ca tot ce a facut si tot ce va face in activitatea de presedinte al CJ Hunedoara face in mod legal si nu are de ce sa-i fie frica.

Seful CJ Hunedoara a fost asteptat la iesirea din sala de judecata de sotie, de fiica si de mai multi apropiati care l-au imbratisat dupa aflarea vestii.

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot, vicepresedintele institutiei Tiberiu Balint, ginerele lui Molot, Roberto Patrik Venter, si oamenii de afaceri Vasile Axinte si Pup Emanoil Milica au fost dusi, joi, in jurul orei 12.00, la Tribunalul Alba, pentru judecarea propunerii procurorilor anticoruptie de arestare preventiva a acestora.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO