Presedintele CJ Buzau a demisionat, dupa aproape un an de la retinere. Se declara nevinovat, desi a fost prins in flagrant

Cristinel Bigiu, fost sef CJ Buzau

Cristinel Bigiu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Buzau, judecat in prezent trei dosare de coruptie, si-a dat, miercuri, demisia din functia de presedinte al CJ Buzau.

El a a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca face acest gest "la presiunea strazii care doreste schimbarea clasei politice". Bigiu nu isi recunoaste insa vina, scrie Agerpres – desi a fost retinut in urma unui flagrant.

"Ma consider nevinovat in dosarul pentru care am fost retinut, sper sa dovedesc in instanta acest lucru, in momentul acesta am incheiat cu viata politica si ma reintorc in mediu privat", a declarat fostul sef al CJ Buzau.

Pe 8 decembrie 2014, Bigiu a fost prins in flagrant in timp ce lua mita. El s-a intalnit in parcarea blocului in care locuieste cu un consilier judetean, care i-a oferit 50.000 de lei ascunsi intr-o cutie de whisky, „pentru sefu’ nostru”. A stat apoi cinci luni dupa gratii, pana cand magistratii au decis sa-l judece in arest la domiciliu. Desi sustine ca e nevinovat, Bigiu ar fi avut in biroul sau de la Consiliu Judetean un aparat de bruiaj.

Membru al PNL din 1997, Bigiu a fost prefect, senator si vicepresedinte al partidului. In septembrie 2014 s-a inscris in PSD, profitand de Ordonanta de Urgenta 55/2014, mai cunoscuta ca „ordonanta traseistilor”. „Am trecut pentru continuarea proiectelor judetului Buzau. Nu a fost o decizie usoara, dar am facut-o pentru binele judetului”, isi justifica atunci Bigiu actiunea. Trei luni mai tarziu era retinut de procurorii anti-coruptie. Acuzatia: ar fi aranjat cu un director din Consiliul Judetean trei contracte fictive in valoare totala de 400.000 de lei.

Citește și
Cristinel Bigiu
Cristinel Bigiu, fostul presedinte al CJ Buzau, suspectat de coruptie, plasat in arest la domiciliu
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Recent, a fost trimis in judecata si pentru trafic de influenta in favoarea sefului suspendat al RA-APPS, Gabriel Surdu. Acesta i-ar fi promis lui Bigiu, in 2013, peste 870.000 euro pentru a obtine un contract de lucrari publice, afirma procurorii DNA.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Seful RA-APPS a fost retinut. Povestea celor 8 procente si cum ar fi ramas ascunsa afacerea daca nu s-ar fi
Seful RA-APPS a fost retinut. Povestea celor 8 procente si cum ar fi ramas ascunsa afacerea daca nu s-ar fi "ciripit" la DNA

Directorul general al RA-APPS, Georgian Surdu, a fost dus la Directia Nationala Anticoruptie cu mandat, dupa ce procurorii i-au perchezitionat biroul.

Cristinel Bigiu, fostul presedinte al CJ Buzau, suspectat de coruptie, plasat in arest la domiciliu
Cristinel Bigiu, fostul presedinte al CJ Buzau, suspectat de coruptie, plasat in arest la domiciliu

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean din Buzau, Cristinel Bigiu, aflat de 5 luni dupa gratii, a scapat joi seara de celula.

Presedintele CJ Buzau, prins in timp ce ar fi luat 50.000 euro mita:
Presedintele CJ Buzau, prins in timp ce ar fi luat 50.000 euro mita: "Bani, despre ce bani vorbiti?". Ce a postat pe Facebook

Presedintele CJ Buzau, social democrat Cristinel Bigiu a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie, in timp ce primea ultima transa dintr-o presupusa mita. Politicianul a declarat imediat dupa ce i-a fost perchezitionata casa ca este nevinovat.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.