BURSA TRANSFERURILOR politice. Lista mutarilor dupa ce "Ordonanta Traseistilor" a intrat in vigoare. LIVE UPDATE

Victor Ponta, Liviu Dragnea

"Ordonanta traseistilor" a fost publicata in Monitorul Oficial, marti, 2 septembrie 2014, astfel ca orice primar sau consilier local isi poate schimba "culoarea politica" fara sa isi piarda functia. 

Alesii locali care isi vor schimba formatiunea - in termenul de 45 de zile prevazut de ordonanta - o vor putea face o singura data, ei putand alege un partid, o organizatie a minoritatilor nationale sau statutul de independent.

Lista "transferurilor", actualizata in timp real:     

JUDET NR. consilieri locali / primari si partid

PARTIDUL la care au plecat

Oradea 1 consilier PDL   PSD
Hunedoara 3 consilieri UNPR si 2 consilieri PPDD   PNL
Hunedoara 1 consilier PPDD   UNPR
Prahova 6 consilieri si cel putin 15 primari   alte partide
Timis 10 primari PPDD, PDL, PNL si PNTCD   PSD
Timis 4 consilieri PPDD   PSD
Timis 1 consilier PNL   PSD
Bihor 2 consilieri PPDD   PSD
Galati 1 primar   UNPR
Constanta 11 consilieri PSD si PNL   independenti
Vaslui 1 primar independent, 3 consilieri PDL, 2 consilieri PPDD   PSD
Iasi 1 primar   PSD
Bistrita-Nasaud 5 consilieri PNL   PLR
Arad 5 consileri PDL   PSD
Iasi 1 consilier PPDD   independent
Iasi 1 consilier PPDD

  independent

Arad 1 primar si 8 consilieri PSD   PDL
Timis 2 consilieri PNTCD   independenti
Harghita 1 consilier local UDMR   PSD
Timis 2 consilieri judeteni PDL   PSD +   independent
Suceava 1 primar PDL, 4 consilieri locali PNL   PSD
Targu Mures 1 primar PNL   PSD
Arad "peste 30 de alesi locali" PPDD   PDL
Buzau 18 primari PNL si 6 PDL   PSD
Suceava 4 primari PDL si PNL   PSD
Vaslui 4 primari PNL, 1 primar PNL   PSD
Vaslui  2 consilieri PPDD   independenti
Vaslui 1 consilier PNL   PLR
Suceava 6 primari, 50 consilieri PDL si PNL   PSD
Mehedinti 4 consilieri PNL   PSD
Suceava 1 primar PDL   independent
Hunedoara 3 consilieri PSD   independenti
Vaslui 4 primari PDL, 1 primar PPDD   PSD
Cluj 1 primar PNL, 1 viceprimar PNL, 9 consilieri PNL   PSD
Suceava 2 consilieri PNL, 1 consilier PPDD   PSD
Suceava 3 consilieri PNL, 4 consilieri PDL, 2 consilieri PPDD   independenti
Alba 1 primar PNL   PSD

Marti, 7 octombrie 2014

Hunedoara. Trei consilieri locali PSD din Vulcan au devenit independenti

Citește și
Victor Ponta
Ordonanta traseismului politic al primarilor a fost publicata in Monitorul oficial
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Trei consilieri locali PSD din localitatea hunedoreana Vulcan au devenit independenti, astfel ca numarul social-democratilor din Consiliul Local a scazut la zece. Potrivit primarului localitatii, Gheorghe Ile (PSD), decizia consilierilor a venit pe un fond al nesigurantei politice din aceasta perioada. La inceputul mandatului, PSD Vulcan a dus in legislativul local 12 alesi. in urma cu cateva zile, numarul lor a ajuns la 13, dupa ce unul dintre consilierii PNL, Sorin Rosmenteniuc, care este si director la Exploatarea Miniera Vulcan, a trecut la PSD.

Surse politice spun ca aceasta a fost ”moneda de schimb” pentru ramanerea lui Rosmenteniuc in functie, sefii sai fiind si ei membrii PSD, insa acesta si-a justificat trecrea la PSD prin nevoia de continuare a proiectelor pe care le are la unitatea miniera. De luni, dupa plecarea celor trei consilieri, in CL Vulcan au mai ramas zece social-democrati. Niciunul dintre cei trei consilieri deveniti independenti nu a dorit sa comenteze decizia luata.

Luni, 6 octombrie 2014

Vaslui. Patru primari PDL si unul PPDD au trecut la PSD

Patru primari PDL si unul PPDD din judetul Vaslui au trecut la PSD, in baza OUG privind migratia alesilor locali, alaturandu-se celorlalti opt primari, majoritatea PNL, care s-au inscris deja la formatiunea social-democrata.

Treisprezece primari vasluieni au trecut la PSD dupa intrarea in vigoare, de la 1 septembrie, a OUG 55 privind migratia alesilor locali. Astfel, pe langa cei opt primari, majoritatea PNL, care s-au inscris deja in formatiunea social-democrata in luna septembrie, alti cinci edili - patru de la PDL, din comunele Banca, Danesti, Muntenii de Sus si Muntenii de Jos - si unul de la PPDD, din Murgeni, au trecut la PSD. Primarul orasului Murgeni, Ioan Buta, si alti trei consilieri PPDD si unul PNL au semnat, luni, adeziunea la PSD. ”Cine doreste sa se inscrie in partid, este binevenit, conform principiului «din PSD nu lipseste nimeni si nimeni nu este in plus». Deci noi nu ne rugam de nimeni sa vina in PSD”, a declarat, luni, presedintele organizatiei judetene Vaslui a PSD, Dumitru Buzatu.

Cluj. Un primar, un viceprimar si noua consilieri locali de la PNL au trecut la PSD

Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, a anuntat ca un primar, un viceprimar si noua consilieri locali din comune, care erau membri ai PNL, au trecut la PSD in baza OUG privind migratia alesilor locali. Remus Lapusan a declarat ca, daca alesii PNL din judetul Cluj vor sa treaca la PSD, sunt liberi sa o faca. "Primarul comunei Sanmartin, Ioan Fartan, impreuna cu viceprimarul si sase consilieri locali au trecut de la PNL la PSD, dupa aparitia OUG nr. 55/2014. A fost optiunea dansilor, nu cumparam pe nimeni, nu facem presiuni asupra nimanui, cine vrea sa vina e liber sa o faca. Le multumesc ca au facut acest pas, asa cum in 2012 au candidat pe listele USL, din partea PNL, putem merge inainte pentru a pune in practica proiectele lor de la nivelul comunei Sanmartin. De asemenea, au mai venit la PSD, tot de la PNL, un consilier local din Floresti si doi consilieri locali din Cornesti", a spus Lapusan.

Potrivit acestuia, cei care au trecut la PSD au crezut in constructia politica USL. "Cred ca cei din PNL, care sunt niste tradatori, au gresit cand au decis sa o ia pe alta cale", a spus liderul PSD Cluj.

Vineri, 3 octombrie 2014

Suceava. 12 consilieri judeteni au trecut la PSD sau se declara independenti

Un numar de 12 consilieri judeteni alesi din partea PNL, PDL si PPDD au trecut la PSD sau si-au declarat independenta politica in baza OUG 55/2014 care suspenda timp de 45 de zile prevederile prin care alesii locali isi pierd mandatul daca parasesc partidul din care au facut parte la data alegerilor

In aceste conditii, PPDD nu mai are nici un consilier in Consiliul Judetean Suceava, grupul PNL, format initial din opt membri ramane cu doar trei consilieri judeteni, iar grupul PDL, din care faceau parte 14 consilieri ramane cu zece membri, in timp ce grupul PSD se mareste de la 11 la 14 membri. Dupa anuntul celor 12 consilieri judeteni care au parasit partidul pe listele carora au fost alesi, ACL pierde majoritatea, avand doar 17 voturi din totalul de 37.

Joi, 2 octombrie 2014

Alba. Primarul liberal al orasului Campeni s-a inscris in PSD

Primarul liberal al orasului Campeni Ioan Calin Andres, fost vicepresedinte al PNL Alba, s-a inscris, joi, in PSD, edilul precizand ca a luat aceasta decizie pentru "binele cetatenilor orasului". Edilul, care a fost vicepresedinte al PNL Alba, a adaugat ca spera ca locuitorii din Campeni sa inteleaga gestul sau si sa fie alaturi de el in continuare si de echipa PSD. La randul sau, presedintele PSD Alba, Ioan Darzu, a spus ca, impreuna cu primarul din Campeni, vor trece la PSD "la pachet" si cei cinci consilieri PNL din localitate. El a adaugat ca PSD Alba este in discutii si cu alti primari din judet pentru a trece in randurile partidului spunand ca, in total, ar putea face acest pas peste opt edili. 

Luni, 29 septembrie 2014

Vaslui. Patru primari PNL si unul PRM au trecut la PSD

Patru primari PNL si unul PRM din judetul Vaslui au semnat adeziunile la PSD, in baza Ordonantei 55/2014, dupa ce alti trei primari migrasera catre aceeasi formatiune. Astfel, PSD si-a completat lista de primari in Vaslui cu inca cinci edili, patru de la PNL si unul de la PRM, iar numarul celor care au trecut in judet la principalul partid de guvernamant, potrivit Ordonantei 55/2014, a ajuns la sapte. Potrivit oficialilor social-democrati vasluieni, pe langa edilii de la Husi (independent), Ivesti (PNL) si Ibanesti (PDL), au semnat adeziunea la PSD primarii din Bacesti, Todiresti, Feresti si Rafaila, toti fosti membri PNL, precum si cel de la Cozmesti, singurul, de altfel, din judetul Vaslui de la PRM.

Odata cu migrarea acestor primari, in doua comune si municipiul Husi au fost schimbati din functie viceprimarii PNL sau PDL, in locul lor fiind alesi membri PSD, odata cu formarea unor noi majoritati. In judetul Vaslui, PSD are acum 52 din cei 86 de primari, cu opt mai mult fata de iunie 2012. Pe de alta parte, PNL a pierdut cei mai multi edili, respectiv cinci, astfel incat numarul primarilor liberali s-a redus la 17 fata de ultimele alegeri locale.

Miercuri, 24 septembrie 2014

Vaslui. Doi consilieri municipali PPDD devin independenti, iar un consilier PNL pleaca la PLR

Trei consilieri municipali din Vaslui si-au anuntat demisiile din PNL si PPDD in plenul sedintei Consiliului Local de miercuri, urmand ca acestia sa activeze ca independenti, in cazul celor doi alesi din partidul lui Dan Diaconescu, si in Partidul Liberal Reformator, in cazul consilierului PNL.

Astfel, cei doi consilierii PPDD care au fost alesi in iunie 2012, Alexandru Volocaru si Leonard Negruti, si-au dat demisiile din partid si vor activa in continuare ca independenti, potrivit propriilor optiuni. De asemenea, consilierul Andrei Abutoaiei, membru PNL, a anuntat trecerea la Partidul Liberal Reformator (PLR). Odata cu miscarile facute de cei trei consilieri locali, structura CL Vaslui, cu un numar total de 21 de alesi, arata astfel: noua consilieri de la PSD, patru de la PNL, trei de la PDL, doi de la PC, unul de la PLR si doi independenti.

PSD Suceava anunta ca 6 primari si 50 de alesi locali PDL si PNL s-au inscris in PSD

PSD Suceava a anuntat ca 5 primari si 50 de consilieri locali din PDL si PNL s-au inscris in Partidul Social Democrat semnand adeziuni in baza OUG 55, care suspenda prevederile care interzic migratia alesilor locali. Potrivit unui comunicat al PSD Suceava, in baza OUG 55/2014, s-au inscris in PSD primarul orasului Frasin, Marinel Balan, ales pe lista PDL, primarul comunei Dragoiesti, Vasile Petroaie, ales pe lista PNL, primarul comunei Fratautii Vechi, Ionesi Artiom, ales pe lista PDL, primarul comunei Hantesti, Daniel Olariu, ales pe lista PDL si primarul comunei Osta, Ioan Oros, ales pe lista PNL. Totodata, PSD Suceava sustine ca impreuna cu primarii au semnat adeziuni la PSD si un numar de 50 de consilieri locali.

Mehedinti. Patru fosti si actuali consilieri liberali au trecut la PSD

Patru fosti si actuali liberali din Consiliul Judetean Mehedinti au trecut la PSD, anuntul fiind facut de presedintele filialei judetene a PSD, Aladin Georgescu. Cei patru consilieri judeteni care au trecut la PSD sunt Liviu Mazilu, Adriana Badanoiu, care este si vicepresedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Oana Biriboiu si Valentin Piciorus. Presedintele interimar al organizatiei judetene a PSD, Aladin Georgescu, a declarat ca cei patru consilieri au sustinut proiectele PSD in Consiliul Judetean inca de la alegerile locale. ”Este vorba despre patru consilieri judeteni care si-au castigat acest mandat pe lista USL, dar care au fost membrii PNL. Sunt oameni alaturi de care noi am muncit in campaniile trecute, sunt oameni care au fost in permanenta alaturi de noi”, a afirmat Aladin Georgescu.

Intrebat cati alesi locali au trecut la PSD de la intrarea in vigoare a OUG 55, Aladin Georgescu a spus ca peste 55 de primari din cei 66 din judet. ”Cel putin 55 de primari, reprezentand 55 de unitati administrativ teritoriale sunt in momentul de fata membri ai PSD”, a spus Aladin Georgescu.

Liviu Mazilu si Adriana Badanoiu au fost exclusi din PNL in mai 2013, prin votul majoritatii membrilor Delegatiei Permanente, pentru apropierea de PSD. Ulterior, dupa ce au fost exclusi din PNL, organizatia judeteana a formatiunii liberale a cerut Consiliului Judetean Mehedinti ca cei doi sa fie dati afara din forul judetean, insa majoritatea PSD nu a luat act de adresele PNL.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a demisionat din PDL si a devenit independent

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anuntat ca a demisionat din PDL si a devenit independent, dar nu a negat ca intentioneaza sa se inscrie intr-un partid politic. ”Acest lucru l-am anuntat inca din vara anului 2012, imediat dupa ce am castigat un nou mandat de primar deoarece nu aveam majoritate in Consiliul Local , preferand sa lucrez pentru suceveni si sa nu blochez proiectele orasului, lucru pe care il consider eu ca l-am reusit. Aceeasi situatie este si astazi in Consiliul Local Suceava, unde nu este o majoritate clara, lucru care s-a putut observa in ultimele trei sedinte”, a spus Lungu.

El a sustinut ca are o ”imensa responsabilitate” fata de sucevenii care l-au votat de trei ori primar al orasului. ”Va asigur ca voi colabora cu toate grupurile de consilieri din Consiliul Local si voi face tot posibilul sa promovam cat mai multe proiecte in interesul cetatenilor si al municipalitatii”, a mai spus Lungu.

Presedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Balan, a declarat, dupa anuntul lui Lungu, ca se astepta la acest gest pentru ca primarul era de mai mult timp un apropiat al PSD. ”Nu ne-a luat prin surprindere. Adevarata stare de independenta este de fapt o declaratie de dragoste la PSD”, a spus Balan.

Marti, 23 septembrie 2014

Timis. Ultimii doi consilieri PNTCD s-au declarat independenti

PNTCD Timis ramane fara niciun reprezentant in Consiliul Local Timisoara. Ultimii doi consilieri din partea acestui partid, Flavius Boncea si Bogdan Hertog, au demisionat din formatiune pentru a fi independenti. Ei spun ca au fost contactati si de alte formatiuni politice pentru a li se alatura, insa au refuzat pe motiv ca doresc sa ramana independenti. Cei doi isi arata, totodata, disponibilitatea de a ajuta la reconstructia PNTCD, insa doar cu conditia ca acest partid sa revina la vechea traditie.

Flavius Boncea si Bogdan Hertog sunt la primul mandat in cadrul Consiliului Local Timisoara. In prezent, Consiliul Local Timisoara are opt membri PNL, sapte de la PSD, cinci de la PDL, trei independenti, doi de la PC, unul de la FDGR si unul de la PPDD.

Harghita: Un consilier local UDMR din Tulghes a trecut la PSD

Un consilier UDMR din localitatea harghiteana Tulghes, profesorul Dimeny Csaba, s-a inscris in PSD, considerand ca astfel isi va putea pune in valoare proiectele pe care nu a fi putut sa le materializeze alaturi de Uniune. Gestul sau reprezinta o premiera pentru viata politica a judetului.

Vicepresedintele PSD Harghita, Marcel Vancu, spune ca l-a surprins decizia consilierului UDMR, dar considera ca demersul acestuia este "o stare de normalitate sau de intrare in normalitate”. Edilul a adaugat ca din cei patru consilieri locali UDMR din Tulghes, Dimeny Csaba a fost singurul care "nu s-a opus” proiectelor ce "trebuiau puse in miscare” in localitate, ceilati reprezentanti ai Uniunii in Consiliul Local "blocand destule proiecte”.

Consilierul Demeny Csaba nu a dorit sa comenteze demisia sa din UDMR si trecerea la PSD, afirmand doar ca "la baza acestui demers au stat motive personale”.

Timis: Un consilier judetean trece de la PDL la PSD, altul demisioneaza din PSD

Consilierul judetean Sorin Cociobea, ales pe listele PDL Timis, s-a alaturat PSD, in timp ce un alt consilier judetean de la social-democrati, Rodica Marina Radu, a demisionat din partid, devenind independent. "Am trecut la PSD. De ce am plecat la PSD? Motivul este foarte simplu: alianta cu PNL nu poate duce decat la distrugerea PDL. O alta nemultumire e ca sunt primari de la PNL care sunt pregatiti sa plece pe capete la PSD si nimeni nu a reactionat", a declarat Sorin Cociobea. El a activat in PDL inca din anul 2003, fiind la primul sau mandat de consilier judetean.

De asemenea, PSD a pierdut un consilier judetean, pe Rodica Marina Radu, care a demisionat din partid si a devenit independenta, invocand motive personale. Aceasta a intrat in Consiliul Judetean Timis imediat dupa alegerile parlamentare din 2012, in locul lui Catalin Tiuch, care a fost ales deputat.

Pana acum, in baza OUG 55/2014 in judetul Timis alti trei consilieri judeteni au trecut la PSD. Este vorba despre Florian Zanfir si Teodor Crisan de la PPDD si Gheorghe Bologa de la PNL. In prezent, PSD are 16 consilieri judeteni in CJ Timis, PDL are zece consilieri judeteni, PNL are cinci consilieri, PPDD are doi, PC are un consilier, iar PLR are un consilier. De asemenea, in CJ Timis este si un consilier independent.

Luni, 22 septembrie 2014

Suceava: Primarul PDL al orasului Frasin, dar si 4 consilieri locali PNL dintr-o comuna s-au inscris in PSD

Primarul PDL al orasului Frasin, Marinel Balan, s-a inscris in PSD, partid la care au trecut si cei patru consilieri locali PNL din comuna Paltinoasa, precum si un supleant PNL de pe aceeasi lista. Vicepresedintele PSD de Suceava, senatorul Neculai Bereanu, care coordoneaza din partea PSD Suceava zona de munte a judetului, a declarat ca mai multi alesi locali din localitatile din zona de munte doresc sa se inscrie in PSD. El a spus ca, pe de o parte, sunt alesi locali, primari si consilieri locali PNL care au fost alesi pe lista USL si care doresc sa continue sa colaboreze si in continuare cu PSD, dar sunt si alesi locali PDL care ”au constatat ca pentru bunul mers al comunitatilor pe care le reprezinta PSD a facut mai multe decat administratia PDL si ca sunt dezamagiti si vor sa se alature PSD”.

Bereanu a aratat ca cei patru consilieri liberali din Paltinoasa si un supleant membru PNL s-au inscris, vineri, in PSD si ca mai sunt primari si consilieri locali PNL din alte localitati care vor sa treaca la PSD. El a precizat ca primarul orasului Frasin, Marinel Balan, care a fost ales din partea PDL, s-a inscris si el in PSD, unde considera ca are o relatie buna atat cu presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, cat si cu senatorul din zona.

Bereanu a subliniat ca Marinel Balan a sustinut USL inca din toamna anului 2012 si ca ”a constatat ca in ultimii doi ani a gasit in PSD oamenii cu care sa-si dezvolte comunitatea locala”. Alti patru primari PDL si PNL din zona Falticeni s-au inscris saptamana trecuta in PSD, dar in aceste cazuri toti fusesera inainte membri PSD.

Targu Mures. Primarul din Ludus a trecut de la PNL la PSD

Primarul orasului Ludus, Cristian Moldovan, a trecut de la PNL la PSD, sustinand ca are incredere ca astfel va putea ajuta orasul prin finantari pentru proiecte de dezvoltare. El sustine ca nu i s-a promis nimic pentru a intra in PSD si ca mai exista un motiv pentru trecerea sa la acest partid - a fost votat in 2012 ca reprezentant al USL, iar majoritatea votantilor sai sprijina PSD. Intrebat despre posibilitatea pierderii mandatului, edilul a raspuns ca a trecut la PSD in baza OUG 55/2014.

Pe de alta parte, presedintele PNL Mures, Ciprian Dobre, care este si presedintele Consiliului Judetean, a sustinut ca Moldovan a fost santajat pentru a trece la PSD. Totodata, Dobre sustine ca edilul din Ludus isi va pierde mandatul, intrucat ”Curtea Constitutionala va declara OUG 55 neconstitutionala”.

Vineri, 19 septembrie 2014

Arad. Zeci de alesi ai PPDD, intre care un viceprimar si un vicepresedinte al CJ, au trecut la PDL

Peste 30 de alesi locali din Arad ai PPDD au trecut la PDL, printre acestia numarandu-se vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Remus Gutu si viceprimarul Aradului Catalin Titiriga, fost presedinte judetean al PPDD. Ei sunt nemultumiti ca formatiunea il sustine pe Victor Ponta. Potrivit lui Titiriga, intre cei care au semnat deja adeziunile la PDL se numara si vicepresedintele CJ Arad Remus Gutu, dar si un consilier judetean. Acesta spune ca din cei 3.000 de membri PPDD din judet, cateva sute s-au inscris deja in PDL.

Intrebat daca liderii PPDD Arad trecuti la PDL vor primi functii in acest partid, Catalin titiriga a spus ca el va fi prim-vicepresedinte, iar alti doi colegi vor primi functii de vicepresedinti. 

Joi, 18 septembrie 2014

Buzau: 18 primari PNL si 6 PDL au trecut la PSD

Optsprezece primari PNL, intre care cel din Ramnicu Sarat, si sase edili PDL au trecut la PSD, decizia fiind luata dupa o intalnire cu liderul PSD Buzau, Constantin Boșcodeala, și cu seful Consiliului Județean, Cristi Bigiu, care tocmai s-a inscris in PSD dupa ce a fost membru PNL circa 20 ani. Potrivit unor surse politice, mai multi primari si viceprimari din judetul Buzau, de la PNL si PDL, au semnat, joi, adeziunea la PSD, in urma unor discuții, intr-o sala a Consiliului Județean, cu președintele PSD Buzau, Constantin Boșcodeala, și cu seful CJ, Cristi Bigiu. Conform surselor citate, au trecut la PSD 18 primari liberali intre care cel din Ramnicu Sarat, Viorel Holban, dar si cei din Pogoanele, Patarlagele, Grebanu, Naeni, Panatau, Vernești, Cochirleanca. Si doi viceprimari PNL, din Ramnicu Sarat si Cernatesti, s-au alaturat social-democratilor. De asemenea, sase primari democrat-liberali din Pietroasele, Odaile, Luciu, Largu, Bozioru și Pardoși s-au inscris in PSD.

Totodata, conform surselor citate, și-ar fi manifestat intenția de a se inscrie in PSD si primarii liberali din Buda și Braești. Președintele PNL Buzau, deputatul George Scutaru, a confirmat, joi, ca seful Consiliului Judetean Buzau, Cristi Bigiu, vicepreședinte al filialei liberale, a parasit partidul si "a batut palma cu PSD", el apreciind ca astfel Bigiu a cedat presiunilor si promisiunilor social-democratilor. In urma cu o saptamana, surse din PNL spuneau ca plecarea lui Cristi Bigiu din partid este aproape certa și ca negocierile acestuia cu liderii social-democrați sunt avansate. Cristinel Bigiu și-a inceput cariera politica in PNL in anii '90, fiind pe atunci șef al Tineretului Național Liberal. La alegerile din anul 2004, el a fost ales, pe listele PNL, consilier județean și vicepreședinte al Consiliului Județean Buzau, iar un an mai tarziu, in guvernarea Tariceanu, a fost numit prefect de Buzau. In anul 2007, Bigiu a fost numit șef al ANRSC, iar in anul 2008 a candidat la parlamentare, obținand un mandat de senator din partea PNL.

In anul 2012, Cristi Bigiu a fost desemnat candidatul USL pentru președinția Consiliului Județean Buzau, dupa luni intregi de scandal cu social-democrații, care l-au susținut pe Victor Mocanu. In cele din urma, Mocanu a candidat ca independent, fiind susținut de președintele PSD Buzau, Constantin Boșcodeala, iar Bigiu a candidat pe listele USL, adjudecandu-și mandatul de președinte al CJ.

Suceava: Patru primari PDL si PNL se inscriu in PSD

PSD Suceava a transmis, joi, un comunicat in care precizeaza ca, in baza OUG 55/2014, si-au exprimat optiunea cu privire la partidul politic din care doresc sa faca parte si au semnat adeziuni la PSD primarul orasului Dolhasca, Maria Cojocariu, aleasa din partea PDL, primarul comunei Berchisesti, Voleta Zenovia Taran, aleasa din partea PDL, primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, ales din partea PNL si primarul comunei Malini, Petru Nistor, ales din partea PDL.

Coordonatorul zonei din partea PSD Suceava din care provin cei patru primari, deputatul PSD Ioan Stan, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca cei patru au fost primari alesi pe lista PSD in urma alegerilor din 2008, iar in 2012 au decis sa candideze din partea altor partide, din diferite motive.

"Toti patru si-au inceput activitatea politica in PSD, au fost primari PSD pana in ultima zi de mandat din 2012, dar au candidat din partea altor partide. Ei nu au fost exclusi din PSD, iar acum se poate vorbi doar de o revenire oficiala in PSD", a spus Stan. El a precizat ca nu vor fi primiti in PSD primari care nu au facut parte din partid. "Ceilalti primari care nu au fost vreodata membri PSD nu vor fi primiti in PSD chiar daca sunt unii care isi manifesta interesul", a spus deputatul Ioan Stan.

Arad: Primarul celei mai mari comune din judet si 8 consilieri locali au trecut de la PSD la PDL

Primarul comunei aradene Vladimirescu, cea mai mare din judet, a parasit PSD si a semnat adeziunea la PDL, el fiind urmat de opt din cei zece consilieri locali social-democrati. Edilul si-a motivat gestul spunand ca actualul guvern nu l-a sprijinit. Presedintele PDL Arad, Gheorghe Falca, a anuntat ca Ioan Crisan a avut neintelegeri cu liderii PSD Arad, carora le-ar fi reprosat lipsa de colaborare, acuzand totodata Guvernul Ponta ca nu a alocat bani comunei.

"In Arad, nu avem niciun primar ACL care sa fi plecat la alt partid, dar confirm venirea in PDL a primarului din Vladimirescu si a opt consilieri de la PSD. Am avut zilele trecute o discutie cu domnul primar si mi-a spus motivul, si anume ca cei de la PSD au abandonat localitatea. Guvernul nu a alocat niciun leu pentru investitii comunei Vladimirescu, dar clientelei PSD din judet (primarii conduse de PSD - n.r.) a alocat peste sase milioane de euro", a declarat Falca. In acest moment, ACL are in judetul Arad 54 de primari din 78. 

Pe de alta parte, presedintele PSD Arad, deputatul Dorel Caprar, a declarat ca nu a avut neintelegeri cu primarul comunei Vladimirescu si ca a fost surprins de decizia acestuia de a parasi partidul. "Am tinut legatura cu organizatia sa si am oferit sprijinul necesar comunei. Daca el nu a dorit sa mai colaboram, vina nu ne apartine. Nu cred ca se va regasi in PDL, iar la alegerile locale vom castiga din nou Primaria pentru ca vom reface organizatia PSD din comuna", a declarat Caprar.

Vladimirescu este cea mai are comuna din judet, avand aproape 13.000 de locuitori, depasind si orasele, cu exceptia municipiului Arad.

Marti, 16 septembrie 2014

Oradea: Un consilier PDL a trecut la PSD

Alianta PSD-PC-UNPR si UDMR au devenit majoritare in Consiliul Local Oradea, dupa ce consilierul PDL Adelina Coste, care era si vicepresedintele organizatiei judetene, a trecut la social-democrati. "Din punctul meu de vedere, Adelina Coste este un om politic adevarat, cu trecut, prezent, insa in mod special cu viitor, si sunt bucuros ca am reusit ca impreuna sa ajungem la un numitor comun si sa construim un PSD Bihor puternic de aici incolo", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, presedintele PSD Bihor, Ioan Mang. La randul sau, Adelina Coste a afirmat, in conferinta de presa de marti, ca are in continuare o orientare de dreapta, chiar daca acum a devenit membru al unui partid de stanga.

"Tinand cont de ultimele evenimente din cadrul PDL, am ajuns la convingerea ca drumul pe care acesta merge este inchis. Iar decizia de fuziune (cu PNL - n.r.) este doar o prelungire a agoniei. Pentru mine, drumul in PDL s-a terminat. Ca atare am luat decizia de a face parte dintr-un partid care exista si va exista, nu dintr-un partid care a murit", a explicat Coste. Aceasta a spus ca nu a sustinut fuziunea dintre PDL si PNL, astfel ca a decis sa nu ramana "pe dinafara", iar decizia trecerii la PSD a luat-o dupa ce a discutat cu "oameni dragi din politica", cu oameni de la care a invatat politica, oameni care au avut incredere in ceea ce a facut, facand in acest fel referire la fostul primar PDL al municipiului Oradea din anii 1991-2007, Petru Filip, care a devenit senator PSD.

Adelina Coste isi pastreaza scaunul de consilier local, ea devenind si vicepresedinte al organizatiei judetene social-democrate, conform anuntului de marti al sefului filialei judetene PSD. Trecerea Adelinei Coste la PSD face ca Alianta PSD-PC-UNPR sa aiba, impreuna cu UDMR, majoritatea in Consiliul Local Oradea. in acest for, PSD are sapte consilieri, PC unul, iar UDMR sase. Ca atare, Alianta PSD-PC-UNPR va avea 14 consilieri din totalul de 27, in timp ce PNL ramane cu 12 consilieri, iar PDL cu trei.

Presedintele PDL Bihor, Gavrila Ghilea, s-a declarat surprins de vestea plecarii Adelinei Coste la PSD. "Ma surprinde total ce-mi spuneti, habar nu aveam ca are de gand sa plece de la noi. Nu mi-a spus ca avea vreo nemultumire, desi am vorbit cel mai recent chiar saptamana trecuta. Nici nu cred ca avea motive sa fie nemultumita, PDL a sustinut-o pe toate planurile. Ce sa mai spun?... Poate considera ca n-a primit suficient de la partid si o fi fost suparata...", a spus Ghilea.

Hunedoara: 3 consilieri UNPR si 2 consilieri PPDD au trecut la PNL

Cinci consilieri judeteni din Hunedoara, trei de la UNPR si doi de la PPDD, au trecut la PNL, numarul liberalilor din forul judetean ajungand astfel la 14. In Hunedoara, trei consilieri judeteni de la UNPR si alti doi de la PPDD au semnat adeziuni cu PNL. "Din cauza orientarii gresite pe care au luat-o partidele lor, PPDD şi UNPR, cinci consilieri judeteni au semnat pentru PNL. Este vorba despre trei consilieri de la UNPR si alti doi de la PPDD", a declarat vicepresedintele PNL Hunedoara Tiberiu Balint, care este si vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara. Potrivit acestuia, Nicolae Morar si Cosmin Henti de la PPDD, dar si Adrian David, Cosmin Costa si Agripina Cazan de la UNPR sunt de la inceputul acestei saptamani in grupul PNL. Astfel, numarul consilierilor judeteni din partea PNL a ajuns la 14.

"Din dorinta de a-mi respecta angajamentele electorale si pentru ducerea la bun sfarsit a proiectelor demarate alaturi de colegii liberali, am acceptat invitatia acestora de a deveni membru PNL", a declarat Adrian David.

Duminica, 14 septembrie 2014

Un consilier judetean PPDD din Hunedoara a trecut la UNPR

Un consilier judetean PPDD din Hunedoara a trecut la UNPR, astfel ca numarul consilierilor judeteni UNPR ajunge la cinci.  "Consilierul Nicolae Ivanus s-a inscris in aceasta dimineata (duminica dimineata - n.r.) in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei. Domnul Nicolae Ivanus beneficiaza de prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 55/2014 pentru reglementarea unor masuri privind administratia publica locala", se arata in comunicat. Consilierul judetean a declarat ca a trecut la UNPR pentru ca, in judet, PPDD nu era un partid "bagat in seama". "Am avut o singura propunere de la cineva cu care am mai colaborat inainte. M-am gandit foarte bine. Am facut pasul spre UNPR pentru ca PPDD era un partid greu frecventabil, nu ne baga nimeni in seama. in judet PPDD nu exista, ca partid. Unii se dau cu PNL, altii cu PSD pentru ca asa e linia de la Bucuresti", a precizat Nicolae Ivanus.

El considera ca, fiind membru al UNPR, va putea face mai multe pentru Valea Jiului, zona care l-a trimis in CJ. PPDD ramane astfel in Consiliul Judetean Hunedoara cu trei reprezentanti - Cosmin Henti, Nicolae Morar si Dorina Plescan. Numarul consilierilor judeteni din partea UNPR creste de la patru la cinci, pe langa Ivanus in forul judetean activand Adrian David (Valea Jiului), Mihail Rudeanu, Agripina Cazan si Cosmin Costa.

Sambata, 13 septembrie 2014

Prahova: Sase consilieri judeteni si cel putin 15 primari au trecut la alte partide

Sase consilieri judeteni si cel putin 15 primari de orase si comune din judetul Prahova au trecut la alte formatiuni politice, respectiv PSD, PLR si UNPR, dupa intrarea in vigoare a ordonantei privind migrarea alesilor locali. Astfel, PSD si partidele din jurul acestuia pastreaza majoritatea in Consiliul Judetean Prahova, in conditiile in care, inainte de migrarea celor sase consilieri, ACL detinea majoritatea in CJ.

Potrivit lui Mircea Cosma, primarul orasului Plopeni, Dragos Nita, si cel al orasului Baicoi, Ciprian Statescu, au trecut de la PDL la UNPR, in timp ce primarul orasului Slanic, Costea Danelus, a trecut de la PNL la PSD. Cosma a mai spus ca alti 14 primari de comune au trecut la alte partide decat cele din partea carora au fost alesi. ”In ceea ce priveste primarii de comune, nu am o evidenta exacta. Am inteles ca pana la aceasta data ar fi 14 primari care au trecut la diferite partide”, a spus Cosma. Acesta a aratat ca, intrucat inregistrarea documentelor care atesta trecerea alesilor locali de la un partid la altul se face la secretarii primariilor care trebuie sa raporteze, dupa incheierea celor 45 de zile prevazute in ordonanta, numarul celor care au trecut la alte formatiuni, CJ nu are in prezent o statistica exacta in aceasta privinta.

Vineri, 12 sptembrie 2014

Timis: Zece primari de la PPDD, PDL, PNL si PNTCD au trecut la PSD

Zece primari din Timis, de la PPDD, PDL, PNL si PNTCD, au trecut la PSD, anuntul fiind facut de liderul filalei PSD, Titu Bojin, care - la inceput - nu a vrut sa dezvaluie si numele lor. Dupa cateva minute insa, el a decis sa-i anunte public, totusi, pe primarii care au ales sa se alature PSD Timis, printr-un salut. "Tin sa ii salut pe primarii care sunt alaturi de noi, primarii din Recas, Costeiu, Bara, Ghizela, Lovrin, Sandra, Manastiur, Masloc si Sacalaz", a spus Titu Bojin, uitand de primarul de la Curtea, care era si el in sala si care s-a alaturat PSD, potrivit purtatorului de cuvant Lucian Ursuletu.

Astfel, au trecut la PSD primarii PPDD din comunele Curtea (Mircea Grecu) si Masloc (Francisc Bartha), primarii PDL din Lovrin (Vasile Graur), Sandra (Luchian Savu), Ghizela (Ionel Timotei Ursu), Sacalaz (Ilie Todasca) si Bara (Ioan Lazarescu), de edilii PNL din comuna Costeiu (Petru Carebia) si orasul Recas (Pavel Teodor) si de taranistul Ionel Curuti, din comuna Manastiur.

Timis: Patru consilieri PPDD s-au inscris in PNL si PSD. Un consilier judetean PNL a trecut la PSD

Patru consilieri PPDD din Timis, doi locali si doi judeteni, au trecut la PNL si PSD, in timp ce un ales judetean PNL s-a inscris in PSD. In Consiliul Local Timisoara, PPDD a ramas cu un singur consilier - Lucian Taropa -, dupa ce ceilalti doi, Petrica Folica si Florian Stoian, s-au inscris, joi, in PNL. “Eu sunt un adept al principiilor liberalismului, iar in PNL mi s-a garantat libertatea de a vota in Consiliul Local conform propriei constiinte, in interesul cetatenilor. Acestea sunt motivele pentru care, cu tristete, am plecat de la un partid fost al poporului, actualmente confiscat de catre PSD si aflat la putere, la un partid aflat in opozitie”, a declarat consilierul local Petrica Folica.

Totodata, consilierii judeteni PPDD Florian Zanfir, care este si vicepresedinte al CJ Timis, si Teodor Crisan au trecut la PSD. “Vicepresedintele CJ Timis, Florian Zanfir, si consilierul  judetean Teodor Crisan si-au exprimat dorinta de a se inscrie in PSD. Sunt, incepand de acum, colegii nostri", a declarat Lucian Ursuletu, purtatorul de cuvant al PSD Timis.

De asemenea, vineri, consilierul judetean PNL Gheorghe Bologa s-a inscris in PSD. Dupa aceste demisii, la Timisoara, PNL are opt consilieri locali, PDL cinci, PSD si PC noua, iar PNTCD si FDGR patru, in timp ce PPDD a ramas cu unul singur. In Consiliul Judetean Timis, PSD are 16 alesi, PPDD, doi, PC are unul, iar PLR, tot unul. De asemenea, PDL are 11 consilieri, in timp ce PNL are cinci consilieri judeteni.

Cei doi reprezentanti ai PPDD din Consiliul Judetean Bihor se inscriu in PSD

Cei doi consilieri judeteni ai PPDD Bihor au anuntat, vineri, la secretariatul Consiliului Judetean, ca renunta la formatiunea in numele careia au fost alesi in 2012, pentru a se inscrie in PSD, astfel ca PSD devine partidul cu cei mai multi consilieri judeteni. "Da, este adevarat. Motivatia mea este ca nu mai aveam ce face in PPDD, a scazut vertiginos, n-a crescut niciun moment. Nici n-am fost sprijiniti de centru, nici nu s-a dat voie la oarecare democratie de la centru, sa ne alegem noi reprezentantii. Totul a fost dirijat de la centru, toti in filiala au fost numiti de sus", a declarat Vasile Petrut.

El a fost vicepresedinte al organizatiilor judetene ale Aliantei Civice in anii 1991-1992, Partidului Liberal '93 in anii 1993-1994 si apoi al PD si PDL intre 1994-2007. Vasile Petrut a afirmat ca ar fi dorit sa se transfere la PNL, dar nu a fost dorit. "Eu totdeauna am vrut sa merg la liberali. Dupa ce m-a suparat PDL-ul, in 2007, nu mai voiam sa ma intorc la ei, pentru ca cea mai mare durere a mea a fost comportamentul lor fata de mine dupa 18 ani de activitate langa ei. Cand mi-am dat demisia de la ei, am incercat o discutie cu domnul presedinte al PNL Bihor, Cornel Popa, dar mi s-a transmis ca sunt voci in PNL, la organizatia municipala, care nu ma doresc, si ca domnul Bolojan (primarul din Oradea si seful filialei municipale a PSD - n.r.). in ultimii doi ani situatia nu s-a schimbat, ca altfel acolo m-as fi dus", a spus Petrut.

Potrivit acestuia, "nu a existat nicio motivatie" sa migreze la PSD, pana cand a aflat ca prietenul sau Petru Filip - fost primar PDL al Oradiei din perioada 1991-2007, trecut la PSD in 2011, cand era senator, si reales in 2012 in Vrancea - va reveni acasa.

"Nu a existat nicio motivatie speciala pana astazi, cand a venit domnul Filip la Oradea, cu domnul Dragnea, si am primit informatia ca s-a intors la Bihor cu bagaje, cu valiza cum s-ar zice. M-am dus glont la domnul Mang, intre timp a venit si Filip. Mi s-a confirmat si atunci i-am cerut adeziunea. M-au intrebat si am spus ca nu vreau sa fiu nimic mai mult decat ce am fost la viata mea. Am fost vicepresedinte la Alianta Civica, la PL '93 si la PD, consilier local si consilier judetean, nu-mi trebuie nimic mai mult. Voi face echipa cu Filip la PSD", a declarat Petrut.

In schimb, Alina Popa, celalalt consilier plecat din PPDD, nu a putut fi contactata, pana la ora transmiterii acestei stiri, pentru a-si motiva gestul plecarii la PSD. Ea a fost, de la inceputul acestui an, presedinte al PPDD Bihor, fiind numita dupa ce predecesorul sau, singurul deputat PPDD din Bihor, Ioan Hulea, s-a transferat la PSD in toamna anului trecut.

In conditiile in care cei doi consilieri judeteni de la PPDD s-au inscris, vineri, in PSD, iar saptamana trecuta acelasi lucru a fost facut de Dorel Dume, ales pe lista PDL, social-democratii au ajuns cei mai numerosi in CJ Bihor. Astfel, PSD are in prezent 11 consilieri judeteni, in timp ce PNL - care detine prin Cornel Popa functia de presedinte al CJ Bihor - are 10, PDL are sase, iar UDMR sapte.

Joi, 11 septembrie 2014

Primarul liberal din Galati s-a inscris in UNPR

Marius Stan, edilul liberal al orasului Galati, s-a inscris in UNPR, invocand prietenia care il leaga de mult timp de liderul acestei formatiuni politicie, Gabriel Oprea. Desi fusese votat pe listele PNL, Stan rupsese relatiile cu partidul in ultima perioada si anuntase ca il va sustine la presedintie pe Victor Ponta.

Miercuri, 10 septembrie 2014

Constanta. 11 consilieri PSD si PNL din comuna Pestera au demisionat din partide si raman independenti

Cei 11 consilieri PSD si unul PNL din Consiliul Local al comunei Pestera, judetul Constanta, au demisionat din partide, nemultumiti ca localitatea nu a fost ajutata nici de autoritatile locale, nici de cele centrale dupa inundatiile din vara anului trecut. Ei au anuntat ca vor ramane independenti. "Ne-am hotarat ca toti consilierii PSD, cei 11, si unul de la PNL sa ne dam demisia in semn de protest fata de indiferenta celor de la partid care ne reprezinta de sase ani, sa ramanem indepedenti pentru a trage un semnal de alarma ca cei care au functii politice urmaresc doar interesul lor, de a strange voturi si a trata cu indiferenta cetatenii care au nevoie de sprijinul lor", a declarat viceprimarul Tudorel Grosu. El a sustinut ca localitatea Pestera nu a fost ajutata nici de autoritatile judetene, nici de cele centrale pentru inlaturarea efectelor inundatiilor din vara anului trecut.

De asemenea, consilierii sunt nemultumiti intrucat toate demersurile facute pentru repararea drumului judetean 223 B, care face legatura intre Pestera, Ivrinezu Mare si Ivrinezu Mic, au ramas fara ecou.

Consiliul Local Pestera este format din 13 consilieri, cei 12 care au ramas independenti, si unul de la PPDD. Primarul localitatii, Valentin Vrabie, este tot indepedent. Aceasta nu este pentru prima data cand consilierii locali din Pestera demisioneaza din partid si raman independenti. in toamna anului 2011, 12 consilieri PSD si unul de la PNL au demisionat din partide, impreuna cu Valentin Vrabie, care atunci era primar din partea PSD. Totodata, in primavara acestui an, locuitorii din Pestera, in frunte cu primarul Vrabie, au participat la un miting de protest in fata sediului Consiliului Judetean Constanta pentru a-si exprima nemultumirile fata de faptul ca nu sunt alocate fonduri pentru repararea DJ 223 B si pentru inlaturarea efectelor inundatilor din vara lui 2013.

Marti, 9 septembrie 2014

Husi, primarul independent al municipiului, plus 5 consilieri PDL si PPDD --> PSD

Primarul independent al municipiului Husi, Ioan Ciupilan, trei consilieri PDL si doi de la PPDD din acelasi oras s-au inscris in PSD in baza ordonantei de urgenta privind migratia alesilor locali. Edilul si-a justificat decizia prin faptul ca si-a dat seama ca "fara partid in spate nu se poate". In urma acestei mutari, pe langa faptul ca PSD are in prezent toti primarii de municipii din judetul Vaslui, respectiv Vaslui, Barlad si Husi, detine acum si majoritatea in Consiliul Local Husi, cu 11 din cei 19 consilieri locali. "Ordonanta de urgenta mi-a venit ca o manusa. Dupa mai bine de doi ani de primar independent, mi-am dat seama ca fara partid in spate nu se poate. Am ales sa ma inscriu in PSD pentru a termina cu scandalul din Consiliul Local. Si consilierii locali care au venit cu mine in partid se simteau la categoria "si altii".

"Acum il asteptam si pe viceprimarul Nicu Ciupilan (n.r. - membru PDL) sa se inscrie in PSD, in acest sens avand termen pana maine (n.r. - miercuri). Practic, nu am facut decat sa ma intorc de unde am plecat", a declarat primarul municipiului Husi, Ioan Ciupilan.

Aflat la cel de-al doilea mandat de primar, Ioan Ciupilan a fost membru PSD pana 2010, atunci cand a fost exclus din partid dupa ce si-a dat demisia din toate functiile politice. La alegerile locale din 2012, a candidat independent pentru functia de primar, insa sustinand lista de consilieri locali ai PDL. Astfel, Ioan Ciupilan a reusit sa castige functia de primar, precum si un numar de opt consilieri locali ai PDL, care insa nu-i asigura majoritatea in Consiliul Local Husi.

VINERI, 5 septembrie 2014

Comuna Motca, Iasi. Primarul PNL --> PSD

Primarul PNL al comunei iesene Motca, Constantin Hobinca, a anuntat ca va trece la PSD, sustinand ca ”este in interesul comunitatii” sa mearga acolo unde primeste ”sprijin concret” pentru proiectele derulate in localitate. ”Da, voi pleca din PNL, cel mai probabil la PSD. De fapt, eu am sustinut si la europarlamentare PSD. Pentru PNL nu conteaza se pare ca are primar la Motca, ca nu m-au sprijinit cu nimic cei de la Consiliul Judetean, in special Cristian Adomnitei (seful CJ Iasi - n.r.). Am multe proiecte in comuna si este in interesul comunitatii sa merg acolo unde primesc sprijin concret”, a spus Hobinca.

Intrebat daca nu crede ca ar putea sa nu primeasa fondurile asteptate de la Guvernul PSD, Hobinca a raspuns: ”Se poate orice, dar decat promisiuni de la PNL, mai bine tepe de la PSD”. Totodata, primarul Constantin Hobinca a spus ca este nemultumit si ca fostul sau contracandidat PSD la Primaria Motca in alegerile din 2012 a fost primit in PDL, partid cu care PNL a fuzionat.

Constantin Hobinca este primul primar ACL din judetul Iasi care isi anunta trecerea la PSD, dupa intrarea in vigoare a Ordonantei de Urgenta care permite migratia alesilor locali. In judetul Iasi, ACL are 55 de primari, din care 45 sunt membri PNL si zece PDL. PSD are 42 de primari, iar PPDD unul.

JOI, 4 septembrie 2014

Bistrita. 5 consilieri judeteni si municipali PNL --> PLR

Cinci consilieri alesi pe listele PNL Bistrita-Nasaud, dintre care trei judeteni si doi municipali, s-au inscris in PLR, doi dintre alesii liberali fiind exclusi din formatiune luna trecuta dupa ce au participat la Congresul de constituire a Partidului Liberal Reformator. Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Bistrita-Nasaud Dorin Popescu, fost membru PNL, exclus din formatiune luna trecuta, dupa ce a participat la congresul de constituire a PLR, a declarat ca au fost depuse deja documentele la CJ si la Primaria Bistrita in vederea trecerii celor cinci la PLR.

Dorin Popescu, fost lider al PNL Bistrita-Nasaud intre 1996 si 2002, fost prefect de Bistrita-Nasaud si parlamentar PNL, s-a declarat inca de la inceput un adversar al fuziunii PNL cu PDL, el participand, impreuna cu mai multi primari liberali din judet si consilieri, la congresul de constituire a PLR. Ulterior, conducerea PNL Bistrita-Nasaud a propus si aprobat in unanimitate pierderea calitatii de membru al formatiunii liberale a lui Dorin Popescu pentru "sustinerea publica a altui partid politic in conformitate cu articolul 16 alineatul 1 litera c din statutul PNL".

MIERCURI, 3 septembrie 2014:

Tarnova, ARAD: 5 consilieri locali: PDL ---> PSD

Consilierii locali ai PDL din comuna aradeana Tarnova au trecut la PSD, social-democratii afirmand ca se poarta discutii si cu alti alesi. De asemenea, presedintele PDL Arad, Gheorghe Falca, afirma ca PSD "ar putea avea o uriasa surpriza negativa, pentru ca migrarile pot avea loc si in sens invers".

PSD Arad a anuntat printr-un comunicat de presa ca toti cei 5  consilieri locali ai PDL din comuna Tarnova au semnat, miercuri, adeziuni la PSD. Este vorba de consilierii Ignisca Emilia, Pelea Ioan, Suciu Ioan, Pascu Ioan si Ratiu Mircea, care ar fi nemultumiti de fuziunea dintre PNL si PDL. "Principala motivatie a consilierilor locali este fuziunea dintre PNL si PDL, care i-ar fi adus in aceeasi echipa cu actualul primar al comunei, Florin Farcasiu. Atat noii membri ai PSD, cat si vechea echipa s-au opus in ultimii ani administratiei conduse de Farcasiu, caracterizata prin incompetenta si numeroase abuzuri savarsite. Aceste abuzuri au fost constatate recent si de catre Corpul de control al primului ministru, care a sesizat la randul sau organele de urmarire penala", se arata in comunicatul PSD.

IASI: Vlad Nedelcu, consilier local: PPDD -> independent

Consilierul local iesean Vlad Nedelcu si-a anuntat demisia din PPDD si va activa ca independent, aceasta fiind cea de-a doua plecare din Consiliul Local Iasi a unui ales PPDD, in cursul zilei de miercuri. El a declarat ca s-a prezentat miercuri la Primaria Iasi, unde a inregistrat cererea privind trecerea sa in randul independentilor. Nedelcu nu a dorit sa ofere detalii asupra demisiei sale din PPDD, precizand ca ”s-au intamplat mai multe lucruri in ultima perioada”.

IASI: Anca Pred, consilier local: PPDD -> independent

Consilierul local iesean Anca Preda a anuntat, miercuri, ca demisioneaza din PPDD si va activa ca independent, reprosand apropierea PPDD Iasi de grupul de interese al primarului PSD Gheorghe Nichita, aceasta fiind prima demisie a unui ales local din Iasi, dupa publicarea OUG privind migratia.

Anca Preda, aleasa in 2012 consilier local pe listele PPDD, afirma, intr-un comunicat de presa transmis miercuri, ca PPDD s-a indepartat de electorat si si-a pierdut credibilitatea, iar in ultimul timp partidul lui Dan Diaconescu nu lupta impotriva puterii, ci incearca sa intre in gratiile acesteia. Ea sustine ca PPDD ”nu doar ca si-a pierdut busola, ci a aruncat-o intr-o prapastie adanca, de unde nimeni nu mai doreste s-o recupereze”. Totodata, ea reproseaza conducerii iesene a PPDD apropierea filialei locale de grupul de interese al primarului PSD Gheorghe Nichita.

45 de zile de "transferuri" politice

Alesii locali care isi vor schimba formatiunea, in termenul de 45 de zile prevazut de OUG care permite migratia alesilor locali, o vor putea face o singura data, ordonanta prevazand si ca optiunea este pentru partid, organizatie a minoritatilor nationale sau statut de independent. Aceste prevederi apar in forma OUG publicata marti, 2 septembrie 2014, in Monitorul Oficial si nu erau prevazute in proiectul initial.

"Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) si art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 45 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta primarii si presedintii consiliilor judetene, consilierii locali si consilierii judeteni, precum si candidatii care au fost declarati supleanti, isi pot exprima in scris si o singura data optiunea cu privire la partidul politic, organizatia minoritatii nationale din care doresc sa faca parte sau sa devina independenti, fara ca alesii locali respectivi sa-si piarda calitatea dobandita in urma alegerilor", se arata in proiectul de ordonanta de urgenta.

OUG care permite migratia alesilor locali fara ca acestia sa isi piarda mandatul a fost publicata in Monitorul Oficial, marti, 2 septembrie 2014.

Proiectul legii de aprobare a OUG a ajuns si la Senat, prima Camera sesizata pentru dezbaterea actului normativ. Secretarul general al Senatului, Ion Vargau, declara, marti, 2 septembrie 2014, ca actul normativ a fost inregistrat la Secretariatul general al institutiei, urmand sa intre in parcursul legislativ. Astfel, proiectul legii de aprobare a OUG va fi inscris pe ordinea de zi a Biroului Permanent, care il va distribui spre dezbatere comisiilor de specialitate, acestea urmand sa elaboreze raportul ce va fi supus ulterior votului plenului. Dupa votul in plenul Senatului, actul normativ va fi transmis Camerei Deputatilor, care are competenta decizionala.

Ordonanta de urgenta se considera intrata in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial, fiind indeplinita si prevederea de depunere la Camera competenta.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, despre ordonanta traseismului:
Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, despre ordonanta traseismului: "Ne-am dori sa vedem o procedura mai transparenta"

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson a declarat  ca Guvernul Ponta ar fi trebuit sa aleaga o procedura transparenta in cazul ordonantei traseismului politic.

Ordonanta traseismului politic al primarilor a fost publicata in Monitorul oficial
Ordonanta traseismului politic al primarilor a fost publicata in Monitorul oficial

Ordonanta care permite migratia alesilor locali fara ca acestia sa isi piarda mandatul a fost publicata in Monitorul Oficial.

PNL si PDL vor sa depuna o motiune de cenzura. Iohannis:
PNL si PDL vor sa depuna o motiune de cenzura. Iohannis: "Guvernul Ponta pregateste fraudarea alegerilor"

PNL si PDL vor sa depuna o motiune de cenzura, dupa ce ordonanta de urgenta care le da posibilitatea primarilor sa migreze de la un partid la altul va fi publicata in Monitorul Oficial.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.