Presedintele CJ Buzau avea aparatura de bruiaj in birou si mergea la vrajitoare. Mita de 50.000 de euro in sticla de whisky

Dată publicare: 07-12-2014 22:35
Dată actualizare: 10-12-2014 06:59


Apar detalii incredibile in ancheta care il vizeaza pe presedintele Consiliului Judetean Buzau, cercetat pentru luare de mita.

Cristinel Bigiu ar fi stiut ca este urmarit de DNA si ar fi montat in institutia pe care o conducea aparatura de bruiaj, ca sa nu-i fie ascultate telefoanele. Si ca o picanterie, Bigiu ar fi apelat la o vrajitoare careia i-ar fi cerut sa ii prezica viitorul. Nu pare sa fie roz, din moment ce duminica seara a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar luni a fost exclus din PSD.

Anchetatorii au verificat in amanunt sediul Consiliului Judetean Buzau. Aveau informatii potrivit carora Marian Cristinel Bigiu ar fi montat in institutie aparatura de bruiaj.

Reporter: A fost descoperita aparatura de bruiaj in incinta Consiliului Judetean?
Laurentiu Gavrila, secretarul Judetului Buzau: In biroul domnului presedinte nu s-a gasit aparatura de bruiaj.
ReporterDar in Consiliul Judetean?
Laurentiu Gavrila: S-a descoperit un aparat nefunctional.
Reporter: Aveti cunostinta despre faptul ca domnul Bigiu ar fi obisnuit sa mearga la vrajitoare?
Laurentiu Gavrila: Nu. Nu comentez.

Bigiu a fost retinut sambata dupa-amiaza, dupa ce procurorii DNA l-au prins in flagrant in timp ce lua mita. El s-a intalnit in parcarea blocului in care locuieste cu un consilier judetean care i-a oferit din partea unui anume Cojocea 50.000 de lei ascunsi intr-o cutie de whisky. Discutiile dintre cei doi au fost interceptate de procurori.

PITIGOI IONUT ROBERT: M-am intalnit si cu Dragos Cojocea mai devreme si mi-a dat cinci...
BIGIU MARIAN CRISTINEL: Hai!
PITIGOI IONUT ROBERT: Gata, am fugit.
BIGIU MARIAN CRISTINEL: A pronuntat vreun nume, ceva?
PITIGOI IONUT ROBERT: Nu, mi-a zis doar ca imi da cadou de... asa si asa. Mi-a zis ca... Nu, a zis ca pentru sefu' nostru.
BIGIU MARIAN CRISTINEL: Vezi ca, exista... vezi, nu scoate un cuvant.

Bigiu i-a indicat consilierului judetean ca o parte din suma sa i-o duca finului lui, Florin Madalin Colgiu, presedintele organizatiei de tineret a PNL Buzau.

PITIGOI IONUT ROBERT: Si dupa aia cu nasi-tu, ma. Si mi-a zis sa-i dau nasi-tu ceva.
COLGIU FLORIN MADALIN: Ce sa fac eu? A, ce...
PITIGOI IONUT ROBERT: Tre' sa platesti ceva, nu stiu ce.
COLGIU FLORIN MADALIN: In rest, tu ce faci?
PITIGOI IONUT ROBERT: Mi-a zis sa-i tin eu. Cat vin, Sase mii, ma?
COLGIU FLORIN MADALIN: Sase mii cinci sute.

Afacerile ilegale puse la cale de presedintelui Consiliului Judetean au inceput in decembrie anul trecut. El i-a cerut atunci unui director al institutiei pe care o conducea sa identifice firme dispuse sa intocmeasca proiecte necesare accesarii fondurilor europene si sa primeasca doar jumatate din banii inscrisi in contract.

 

Consiliul Judetean Buzau va fi condus interimar de secretarul CJ si de cei doi vicepresedinti

Potrivit secretarului Consiliului Judetean Buzau, Laurentiu Gavrila, activitatea institutiei va decurge normal, urmand ca deciziile sa fie luate de el si de cei doi vicepresedinti ai institutiei.

Ulterior, dupa ce instanta va trimite in teritoriu decizia privind arestarea lui Bigiu, consilierii se vor intruni in sedinta de indata si vor vota in mod secret care dintre cei doi vicepresedinti ai institutiei, Petre Emanoil Neagu si Cristinel Romanescu, va prelua interimar functia de presedinte al CJ Buzau.

In ce priveste activitatea Consiliului Judetean Buzau, aceasta va continua in conditii normale. Conducerea va fi asigurata de mine si de cei doi vicepresedinti. Proiectele vor continua. Nu exista probleme de functionalitate in acest moment”, a spus Gavrila.


VIDEO PROTVPLUS.RO