Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, trimis in judecata de DNA
Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant in baza unor acte false.
Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene, anterior mentionata, luare de mita si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial, potrivit DNA.
In acest dosar au mai fost trimisi in judecata Gheorghe Cornel Penescu, actionar majoritar al SC PIC SA Pitesti, Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung, Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, judetul Arges, Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala in cadrul Consiliului judetean Arges, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, judetul Arges, Gheorghe Dobre, asociat si administrator la SC Zeus SA, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiasi firme si dirigintii de santier Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea.
Anchetatorii au stabilit ca, in cadrul unui proiect finantat din fonduri PHARE, Consiliul Judetean Arges a accesat un program de finantare nerambursabila in suma de 900.000 euro, avand ca obiectiv efectuarea de lucrari de reabilitare sau reconstructie a patru unitati scolare de pe raza judetului Arges, respectiv din municipiile Campulung, Curtea de Arges si comuna Budeasa, pe motiv ca ar fi fost afectate de inundatiile din perioada aprilie - august 2005. Cererea de finantare a fost insotita de o declaratie de parteneriat semnata la data de 5 iunie 2006 de catre Constantin Nicolescu si de Calin Ioan Andrei, Gheorghe Nicut si Ion Stefan. Cererea de finantare a fost elaborata de Florian Despan, in calitate de director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala in cadrul Consiliului judetean Arges si totodata manager – coordonator de proiect. Fondurile au fost solicitate in conditiile in care niciuna dintre aceste unitati scolare nu a fost afectata de inundatiile din perioada invocata.
Contractele au fost derulate in perioada 2006-2008, toate lucrarile de reabilitare fiind realizate de o singura firma, SC Zeus S.A., care a incasat integral sumele aferente atat pentru lucrari executate cat si pentru lucrari neexecutate, iar acea firma se afla in relatii contractuale si in raporturi juridice cu familia lui Nicolescu.
Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor imobile ale lui Constantin Nicolescu, Grigore Dobre si Ion Popa. La data de 26 ianuarie 2011, procurorii anticoruptie l-au retinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. In ziua urmatoare Tribunalul Arges a admis propunerea procurorilor si a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile. In 2 februarie 2011, Curtea de Apel Pitesti a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a obligarii de a nu parasi tara. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Arges.
Cititi si:
Harta spagii in Romania. Cum poti reclama mita pe internet
Povestea tiganilor din Tandarei care au jefuit Marea Britanie de 1 mil. €Sursa: Mediafax
Etichete: dosare, ancheta, arest, constantin nicolescu,
Dată publicare:
18-05-2011 13:19