ANI a gasit "bube" in averea presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu

Dată publicare: 22-03-2011 11:28
Dată actualizare: 07-11-2012 18:46


Constantin Nicolescu si Victor Ponta

Dupa ce i-a verificat averea presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, Agentia Nationala de Integritate a constatat ca exista "indicii temeinice privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie".

Mai exact, Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca a constatat in cazul lui Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges, urmatoarele situatii:

-► incalcarea regimului juridic al conflictului de interese
-► existenta unor "indicii temeinice privind savarsirea unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie"
-► existenta unor "indicii temeinice cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii"

Constantin Nicolescu exercita, in prezent, al doilea mandat consecutiv de presedinte al Consiliului Judetean Arges. ANI a extins evaluarea si asupra averii sotiei presedintelui CJ Arges, Viorica Nicolescu, precum si a celor doi copii ai lor. Astfel, inspectorii Agentiei au constatat ca au existat noua contracte incheiate sub semnatura lui Nicolescu, plus alte cinci documente incheiate cu aprobarea lui si alte 12 contracte incheiate de catre societati la care presedintele CJ Arges sau sotia acestuia sunt actionari majoritari.

De asemenea, s-a descoperit ca societatile la care Nicolescu sau sotia lui sunt actionari au efectuat prestari de servicii la institutii sau servicii publice care se aflau in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judetean Arges. Suma totala a tuturor acestor contracte, mentionate pana acum, este de 1.567.305,45 lei, potrivit Agentiei Nationale de Integritate.

Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a fost retinut pentru coruptie

 

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO