Harta spagii in Romania. Cum poti reclama mita pe internet

Ultima actualizare: 18-10-2012 13:07
harta

Esti revoltat ca trebuie sa dai spaga? Acum ai si un mijloc sa faci o sesizare fara sa ajungi in boxa acuzatilor pentru dare de mita. Este vorba despre o aplicatie conceputa de estonieni pentru telefoanele mobile, respectiv bribespot.

Cum functioneaza aplicatia?

E suficient sa ai un smartphone si acces la internet pentru a reclama situatia in care ai dat spaga. Aici poti posta- sub protectia anonimatului- informatii despre o asa situatie delicata. Detalii precum orasul unde ai dat spaga, institutia si domeniul pot fi inregistrate de respectiva aplicatie. In cele din urma poti posta si informatii despre suma de bani data. Aplicatia totalizeaza cazurile postate la nivel de tara. Singura problema care s-ar ridica tine de autenticitatea informatiilor introduse de utilizatori atunci cand reclama un asa caz.

Romania se afla in topul tarilor unde se da spaga

Romania nu putea rata acest top ca si numar de cazuri de spaga raportate. Este printre primele alaturi de tari precum Estonia, Lituania, Cehia si Ungaria. Statistica se actualizeaza de la ora la ora in functie de cei care intra si posteaza informatii.

 

Romanii au reclamat cu precadere cazuri de spaga solicitate in educatie. Se pare ca spaga ar varia intre 10-1000 de euro pentru a trece un examen. Studenti din Cluj sau Timisoara au postat informatii despre mita perceputa. Dupa educatie ar urma sanatatea unde mita raportata este intre 50-500 de euro.

Citeste si:

Povestea tiganilor din Tandarei care au jefuit Marea Britanie de 1 mil. €

Ultima dorinta a unui baietel de 11 ani, pe patul de moarte

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO