PSD-istii s-au plans in Parlamentul European de cazul Nicolescu

03-02-2011 18:46

Consiliul European

Sase europarlamentari PSD au vorbit in aceste zile in plenul Parlamentului European despre cazul presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, care este si lider al PSD Arges. Toti europarlamentarii s-au plans ca in Romania se fac abuzuri.

Discursurile europarlamentarilor romani au avut, in general, aceleasi idei, sustinute de cazul recent al lui Constantin Nicolescu, "arestat pe nedrept".

Toti au aratat ca, in Romania, drepturile sunt incalcate in mod flagrant de catre actuala coalitie guvernamentala, iar democratia este serios amenintata de faptul ca puterea este controlata de un singur om, Traian Basescu.

Europarlamentarul PSD Viorica Dancila: "Noi nu protestam fata de justitie, protestam fata de abuzurile fortate politic. Uniunea cere respectarea democratiei in tari precum Tunisia si Egipt, dar aceasta trebuie respectata cu strictete, in primul rand, in statele membre."

Europarlamentarul PSD Corina Cretu: "In cadere libera din punctul de vedere al popularitatii, in urma unor masuri de austeritate de o duritate salbatica, cu consecinte dramatice asupra nivelului de trai, guvernul Romaniei recurge la metode antidemocratice tot mai violente pentru a se mentine la putere. Arestarea nejustificata si abuziva a unui membru marcant al opozitiei, ales prin votul cetatenilor, reprezinta cel mai recent si mai ingrijorator exemplu din seria de amenintari la adresa opozitiei."

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb: "V-am alertat cu privire la presedintele Camerei Deputatilor, care a falsificat votul la o lege foarte importanta - cea a pensiilor. Recentul caz al social-democratului Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges, dovedeste inca o data ca metodele utilizate de catre Partidul Democrat-Liberal din Romania ameninta brutal drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor."

Europarlamentarul PSD Ioan Enciu: "Intr-un stat de drept, un om trebuie sa fie considerat nevinovat pana cand este condamnat de judecatori."

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan: "In Romania, oameni importanti sunt mai intai bagati la puscarie pentru 30 de zile, urmand sa fie judecati abia dupa aceea. I-am cerut domnului Buzek o pozitie oficiala, dar am primit un raspuns printr-un comunicat de presa al PDL si al lui Traian Basescu. Insist si astept o pozitie oficiala a domnului Buzek."

Europarlamentarul PSD Ciprian Claudiu Tanasescu: "Desi teoretic are o separare a puterilor in stat, conform principiilor democratice, in mod practic un singur om - presedintele Traian Basescu - detine controlul intregii puteri din Romania, dictand dupa bunul plac, abuzand de putere zi de zi, in incercarea de a demola opozitia politica si a strangula orice voce care se ridica pentru a oferi o alternativa viabila la guvernarea dezastruoasa Basescu-Boc."

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO