Povestea tiganilor din Tandarei care au jefuit Marea Britanie de 1 mil. €

Ultima actualizare: 16-09-2012 23:44
Tigan

Tabloidul britanic The Sun scrie despre o banda de infractori din Romania care zbura regulat in Marea Britanie, doar pentru a primi, ilegal, ajutoare sociale de la stat. "Tiganii burtosi", scriu jurnalistii, au adunat vreo 800.000 de lire sterline.

Opt persoane "din comunitatea roma" au fost duse la inchisoare, marti, dupa ce au fost arestate pe aeroportul Stansted, Essex. Escrocii foloseau documente false de rezidenta britanica si permise false de munca, potrivit The Sun.

"Gangsterii din Romania" - cum sunt numiti de ziaristii englezi - se intorceau in orasul natal, Tandarei, pentru a sparge banii adunati de pe urma acestei inselatorii. Din acest motiv, aceasta localitate romaneasca s-a transformat, dintr-un "teren de gunoi", intr-o zona prospera, plina de vile si autoturisme BMW si Land Rover.

"Handicapat locomotor" a batut 10 insi deodata, de Revelion. VIDEO

Hotii au reusit sa adune aproximativ 800.000 de lire sterline, printr-o inselatorie sofisticata, descrisa de judecator ca fiind un "atac flagrant" asupra sistemului. Infractorii au folosit documente false de rezidenta si acte contrafacute de munca, pentru a obtine ajutoare sociale de la statul britanic.

De asemenea, ei primeau bani de la autoritatile engleze pentru copiii pe care pretindeau ca ii au, dar care, in realitate, nu existau sau erau victime ale traficului de carne vie.

Dosarul DSK. Cine e faimoasa camerista "Ofelia fara chip"

Impreuna cu cei opt hoti din Romania, a mai fost retinut si un cetatean britanic, despre care se presupune ca i-a ajutat pe infractori sa falsifice documentele. Unii dintre acestia locuiau in Marea Britanie, in timp ce altii zburau regulat cu o companie aeriana de low-cost. Reteaua de hoti a fost anihilata intr-o operatiune comuna a politiei engleze si cea romana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO