Preşedintele Camerei Deputaţilor, după o întâlnire cu Arafat: Vom da votul pe o lege a carantinării coerentă

Dată publicare: 09-07-2020 12:06
Dată actualizare: 09-07-2020 13:47


Parlamentul va da votul pe o lege a carantinării "coerentă" şi "eficientă", care să-i protejeze pe români, a declarat, joi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a avut o întâlnire cu secretarul de stat în MAI.

"Cu ajutorul specialiştilor şi al societăţii civile, am construit o lege a carantinei care chiar să-i protejeze pe români în faţa pandemiei, nu să acopere abuzurile! Dimineaţă, am avut o întâlnire la Parlament cu domnul Raed Arafat şi mai mulţi colegi jurişti pentru a găsi cele mai bune formulări la noua lege privind carantina şi izolarea", a scris Ciolacu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, "Guvernul PNL elaborează şi trimite în Parlament doar catastrofe care trebuie reparate în regim de urgenţă".

"Ieri, i-am chemat la dezbatere pe experţii societăţii civile, care ne-au ajutat să eliminăm aberaţiile liberale ce atentau la drepturile şi libertăţile românilor. Azi, după discuţia foarte aplicată cu domnul Arafat, avem garanţia că putem da votul final pe o lege coerentă şi eficientă!", a explicat liderul interimar al PSD.

 

Camera Deputaților este prima cameră legislativă sesizată, urmând ca, joi, proiectul de lege să ajungă și în Senat.

Purtător de cuvânt PSD: Se va vota astăzi în plenul Camerei Deputaţilor

 

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat, la RFI, că legea carantinei şi izolării va fi votată, joi, în plenul Camerei Deputaţilor, dar a susţinut că ea nu poate fi votată în forma Guvernului, pentru că ar fi o ”nenorocire”.

”Această lege poate să vă afecteze dvs., personal, drepturile, într-o asemenea măsură, încât dacă aţi fi pus în situaţia să votaţi această lege, v-aţi gândi de trei ori înainte. Nu există posibilitatea de a legifera puterea abuzului suprem în statul român pe repede înainte”, a afirmat Lucian Romaşcanu, potrivit News.ro.

Întrebat despre ce abuz este vorba, purtătorul de cuvânt al PSD a răspuns: ”Abuzul este peste tot. Dacă OMS-ul dă stare de pandemie, pe dvs. vă poate lua din casă şi vă poate interna. Dacă nu aveţi niciun simptom, nimic şi sunteţi într-o zonă care e considerată de către stat zonă de risc, dvs. puteţi fi supus tratamentului, împotriva voinţei dvs.”.

Atunci când i s-a spus că aceasta este o interpretare personală discutabilă, Lucian Romaşcanu a replicat: ”Eu vă spun ce scrie în lege, nu este deloc o interpretare personală, citiţi-o!”.


VIDEO PROTVPLUS.RO