Preot din Brasov acuzat ca vinde ilegal locuri de veci, dupa ce a fost condamnat la inchisoare pentru profanare de morminte

Dată publicare: 17-03-2014 13:26
Dată actualizare: 20-03-2014 00:28


Un preot din Brasov este acuzat de o inselaciune de peste o jumatate de milion de lei. Politistii spun ca el vindea ilegal locuri de veci in cimitirul de langa biserica pe care o contruieste la marginea orasului.

Si culmea este ca preotul respectiv nu este la prima ancheta penala. In octombrie 1995, preotul a fost acuzat ca a dezgropat doua cadavre inmormantate intr-un cimitir din vecinatate, care ii facea concurenta si le-a mutat in cimitirul bisericii sale. Judecat pentru profanare de morminte si instigare la profanare, a primit un an si jumatare de inchisoare dar, ulterior, fapta a fost gratiata.

Intre timp, pe un teren de 11 hectare, inchiriat de la CFR, preotul ridica, de 20 de ani, o biserica si amenajeaza un cimitir. A promis prin contract ca va da gratuit locurile de veci enoriasilor, care sunt, in majoritate, fosti angajati la Caile Ferate.

Dar, in realitate, preotul pretindea pentru un mormant sume care variau intre 300 si 5.000 de lei. Acum are dosar penal pentru inselaciune si evaziune fiscala.


VIDEO PROTVPLUS.RO