Pregatiri pentru Ziua Unirii la Iasi. Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost spalata cu zeci de litri de apa calda

Ultima actualizare: 26-01-2017 06:59

Pregatirile pentru Ziua Unirii au intrat pe ultima suta de metri, la Iasi. Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost spalata cu zeci de litri de apa calda de muncitorii care au trudit de zor la inaltime.

Acestia au primit si indicatii clare, sa stea cu ochii chiar si pe porumbeii din piata, care nu prea au tinut cont ca statuia domnitorului care a infaptuit Unirea a fost lustruita ca la carte.

Muncitorii au adus butoaie intregi cu apa calda si inarmati cu perii de sarma au ascultat toate instructiunile si au spalat cu spor statuia impunatoare a domnitorului Cuza, din Piata Unirii. Doar porumbeii au fost cei care au ignorat mobilizarea de forte.

Laurentiu Ivan, director Servicii Publice Iasi: "Statuia este spalata numai cu apa calda, cu perie de sarma, nu se intervine asupra ei cu alte substante chimice".

Intreaga zona unde vor avea loc manifestarile de Ziua Unirii a fost curatata de zapada, spalata cu un jet de apa si decorata cu sute de cocarde cu tricolor.

Au fost montate si steaguri de mari dimenisuni, iar sunetistii au inceput pregatirile, pentru ca hora unirii sa rasune pe 24 ianuarie impecabil. Agitatia provocata de curatenia generala i-a oprit din drum si pe trecatori.

Maria Radu, invatator pensionar: "Acum 158 de ani se fierbea Unirea la Iasi. Acum, in prag de 24 ianuarie, Romania fierbe din alt punct de vedere."

Unii copii au avut parte si de o lectie de istorie despre Unirea Principatelor, printre muncitorii concentrati pe lustruirea statuii.

Pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii, la Iasi vor fi impartite 5.000 de placinte cu branza, calde si aromate, ceai fierbinte si vin fiert.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO