1 mai dă startul sezonului de picnic, grătar și camping. Așa că oamenii au început deja să bată magazinele în căutare de obiectele necesare: mese și scaune pliante, grătare, umbrele sau lăzi frigorifice.

Principala dezabatere în familii este acum legată de grătar.

Bărbat: “Se spune că așa cum iese carnea pe grătarul cu lemne nu iese pe grătarul cu gaz de exemplu, cu butelie, însă s-a făcut un test, s-au luat 3 maiștri și nu și-au dat seama”.

Bărbat: “Pe lemne și pe cărbune în general e cel mai bun. E alt gust față de electric”.

Acești doi soți își vor chema prietenii acasă la grătar de 1 Mai, așa că lista se mărește.

Bărbat: “Ar trebui să avem și ceva de joacă, pentru că dacă stăm doar la grătar o să ajungem să ne facem din ce în ce mai mari, mingi, palete”.

Bărbat: “Furculițe, tacâmuri de mâncat, farfurii de picnic de plastic. (Cât costă o ieșire la grătar?) Ajungi la 300-400 de lei o ieșire, dar frumoasă”.

Românii, în căutare de accesorii pentru grătar

Este perioada în care ne aprovizionăm garajele, curțile și balcoane cu diverse instrumente pentru mult așteptatul grătar cu prietenii. Mesele și scaunele pliante sunt în topul listei de cumpărături, dar și accesoriile pentru grătar cum ar fi țepușele și periile. Lista continuă cu clemele pentru fixarea feței de masă, cu pastilele pentru răcit și lăzile frigorifice. Însă, prioritate au bineînteles cărnurile și lichidele. Așadar, soare să fie că un petic cu iarbă și puțină umbră tot găsim pe undeva.

Iar reprezentanții magazinelor de specialitate ne explică cu ce trebuie să ne pregătim pentru un picnic reușit.

Ramona, consultant vânzări echipamente sportive: “Cele mai căutate sunt mesele, scaunele, tacâmurile, unde pot să iasă la picnic, frumos, afară, să mănânce, sunt foarte căutate acestea la prim preț 100 lei masă la 300 lei cu scaune și masă inclusă, se și strâng scaunele, foarte convenabil, scaune separate, cu suport, se desface așa, și se așază, e numai bun de picnic, ține până la 120 kg lăzi frigorifice unde se poate ține mâncarea rece, termosurile, pentru ceva cald, cuțite. Nu este deocamdată vremea de ieșit cu cortul, nu sunt căutate. Se vede că vânzările au crescut mai bine decât săptămânile trecute”.

Gabriel Cristodulo, consultant vânzări: “De 1 mai se cumpără grătarele mai economice care pot fi luate în portbagajul mașinii, se pot detașa picioarele, pot fi puse în portbagajul mai sunt și cei care sărbătoresc acasă și își reinoiesc grătarele pe care le au, mai premium, pe gaz. Prețurile încep de la 1.500 lei pot să ajungă și la 15.000. Săptămâna trecută am rămas fără perii de curățat grătare, nu s-a mai întâmplat, acum s-a epuizat stocul lada frigorifică, modelele simple cu patile de răcire, se adaugă lângă băuturi și se menține temperatura lor. Și cele care pot fi puse la brichetă mașinii în jur de 39 lei și ajung la 180 lei”.

Și magazinele online vând, încă dinainte de Paște, echipamente de camping, mese pliante, grătare sau accesorii de grătar, precum și pastile de răcit și lăzi frigorifice.