Practica plimbatului bolnavilor intre spitale, cancerul din sanatate. Cazul unei femei din Dambovita


Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2012 23:34
Data publicarii: Joi 23 August 2012 19:06
Categorie: Stiri actuale

Caz cutremurator in Dambovita. O bunica de 85 de ani, bolnava de inima, fara locuinta si rude care sa vada de ea, a fost plimbata cu salvarea toata noaptea de la un spital la altul.

Desi se simtea rau si era rupta de foame, medicii au considerat ca pacienta nu este in stare grava si nu au internat-o in lipsa de paturi. Cu femeia intinsa pe targa, soferul ambulantei s-a trezit in miez de noapte ca nu are cui sa i-o lase in grija.

Vaduva si fara copii, batrana traieste dintr-un ajutor social de 125 de lei si din mila vecinilor. Miercuri seara, i s-a facut rau, iar salvarea a dus-o la Unitatea de Primiri Urgenta din Titu. Calvarul abia incepea. Medicii de acolo au considerat ca nu este un caz grav si au trimis-o la Spitalul Judetean din Targoviste, unde a fost consultata si intoarsa de unde venise. Cand au vazut-o, cei de la Titu i-au spus soferului ca n-au cum sa o opreasca, asa ca in toiul noptii, ambulanta a revenit la adresa de unde fusese preluata bolnava.

Femeia a stat o vreme in comuna Lunguletu, in casa unor bucuresteni. Numai ca acestia au aflat ca a luat-o salvarea, au venit intr-un suflet, au incuiat usa si apoi au plecat.

Disperat, ambulantierul a revenit cu femeia la Spitalul de Urgenta din Targoviste, de unde a fost expediata iar la Titu. Pana la urma, de voie, de nevoie, Unitatea de Primiri Urgente din Titu a gazduit-o pe batrana, dupa ce toata noaptea a facut patru drumuri intre cele doua spitale. Nu mancase nimic de cel putin doua zile. Joi, dupa mediatizarea cazului, cei de la primaria din comuna Lunguletu au internat-o intr-un azil si vor suporta toate cheltuielile.

 

Tags: sanatate, boli, batrani,

VIDEO PROTVPLUS.RO