Portretul lui Florin Buliga, bărbatul care și-a ucis soția și copiii. Cum era descris de cunoscuți

Dată publicare: 28-03-2018 19:15
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Florin Mircea Buliga a reuşit să ascundă foarte bine frământările sale. În viaţa de zi cu zi, era un părinte atent cu cei doi copii, implicat în educaţia lor şi un soţ care încerca să-şi rezolve problemele pe care le avusese cu alcoolul.

De asemenea, era şi administratorul unei afaceri, în care era apreciat de colegi şi clienţi. Dar, în tot acest timp, anchetatorii cred că în mintea lui țesea planul triplului asasinat şi căuta motivaţii în sfera spiritualităţii. La percheziţii, în maşina lui, au fost găsite droguri. 

Cred în reîncarnare şi în existenţa vieţilor multiple”, le-a spus Buliga procurorilor. Bărbatul de 43 de ani a susţinut cu un calm desăvârşit că este convins că celor doi copii ai lui le este mai bine acolo unde sunt acum.

Tot anchetatorilor le-a declarat că nu regreta nimic şi că "în perioada sărbătorilor pascale trebuie să moară anumite persoane alese".

Părea un om echilibrat şi cu o viaţă armonioasă, însă era framanat de gânduri negre.

Daniel Dancă, procuror: ”Susţine că ar fi fost marcat de moartea mamei sale, care s-ar fi petrecut la vârsta de 14 ani, că atunci ar fi realizat unele lucruri. Acesta pretinde că era sigur că o să moară la vârsta de 38 de ani. Ulterior, când a constatat că nu s-a întâmplat lucrul ăsta, nu s-a mai gândit până anul ăsta, când, iarăşi... ceva legat de semnificaţia cifrei 6.”

Florin Mircea Buliga a avut probleme în trecut cu consumul de alcool şi a recunoscut că a avut o relaţie extraconjugală. De un an de zile, bărbatul îşi schimbase viaţa. Slăbise, mânca sănătos, iubea natura şi mergea pe munte.

El şi soţia lui, Monica, se ocupau de afacerea lor, un centru de terapii alternative, unde îi învăţau pe clienţii săi, majoritatea vârstnici, cum să aibă grijă de ei.

”În şedinţele pe care le ţinea ne dădea exemple de viaţă, cum să trăim, cum să facem. E ceva strigător... Nu vorbea de moarte. Nuu…”, spune un client marcat de cele întâmplate.

”Întotdeauna zicea: "Soţia mea e cea mai frumoasă, soţia mea e cea mai bună. Fără ea n-aş fi putut" Să nu mai vorbim de copii că îi diviniza", spune un alt client.

Cum a fost posibil ca un om care părea fericit alături de familie şi era amabil cu prietenii şi colegii şi nu avusese episoade de violenţă să ajungă la o triplă crimă, este un mister pentru apropiaţi.

Gabriel Diaconu, psihiatru: "Spectaculos de bine şi spectaculos de des, criminalii în serie sau criminalii psihopaţi ascund laturile tenebroase ale personalităţii lor. În ceea ce priveşte simptome, evident că sunt inadecvarea sexuală, plângerile repetate cu privire la viaţa de cuplu, tendinţa la promiscuitate, afectul superficial şi duplicitar vizavi de familie, prieteni, starea de fugă, starea de irascibilitate, exploziile comportamentale verbale, dar toate pe seama unei personalităţi carismatice, care seduce, duce de nas, care pare că este realizat, dar în tot acest timp nu este decât o mască."

Fiica suspectului, care îşi sărbătorise recent majoratul, era elevă la unul dintre cele mai bine licee din Braşov.

”Aveau o relate foarte ok, mergeau pe munte, la lac. L-am întâlnit o dată pe tatăl ei, din câte am văzut era un om destul de calm, nu părea deloc autoritar, era un om simplu. Pe Ioana o lăsa să iasă, era super libertin”, spune un coleg al fetei ucise de tată.

Profesorii copiilor susţin că părinţii erau implicaţi în educaţia lor. Chiar tatăl era cel care îi ducea la şcoală, dimineaţa.

Silvia Căbaș, diriginta fetei: ”Vesel, zâmbăreţ, respectuos... Mama, la fel, era deschisă către mine, către noi, absolut nimic nu trăda ce avea să se intâmple, părea familia perfectă, petreceau mult timp împreună, în timpul liber.”

Cei doi copii şi mama lor vor fi înmormântaţi la Piatra Neamţ, unde a crescut femeia. Cel care le-a luat viaţa va fi supus unei expertize psihiatrice la Bucureşti.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO