Porții mai mici în farfurii față de gramajul trecut în meniu, o practică des întâlnită în restaurante. Control-fulger al ANPC
Mai multe restaurante dintr-un centru comercial din Cluj au fost închise temporar, după un control-fulger al inspectorilor de la Protecția Consumatorilor.
Pe lângă mai multe nereguli, s-a descoperit și faptul că în realitate clienții primeau porții mai mici decât ar fi trebuit.
Vorbim despre zona de mâncare înțesată cu multe restaurante unde au fost găsite vitrine pentru depozitare murdare, spații cu mucegai, produse expirate și chiar carne de pasăre cu pene.
Inspectorii au mai transmis că au găsit restaurante unde porțiile de mâncare care ajungeau la clienți erau mai mici. Practic greutatea netă declarată nu corespundea deloc cu ce ajungea în farfurie.
În aceste cazuri vorbim despre practici comerciale înșelătoare, așa cum au transmis cei care au efectuat controalele.
În total au fost închise temporar cinci restaurante și s-au dat 27 de amenzi în valoare de aproape 300.000 de lei.