Politistul care a amendat un timisorean care nu a fost niciodata in Vaslui este cercetat penal pentru neglijenta in serviciu

Ultima actualizare: 07-05-2017 07:09
timisorean amendat

Agentul Adrian Luigi, de la Politia Husi, care a reusit performanta de a amenda un barbat din Timisoara, Ionut Marius Oprea, desi acesta nu calcase niciodata in judetul Vaslui, este cercetat penal pentru neglijenta in serviciu.

IPJ Vaslui a precizat pentru Est News: ”Pe 30 martie 2017, politistii din cadrul Biroului Rutier Husi au oprit pentru control un un barbat care conducea un vehicul cu tractiune animala pe raza comunei Padureni. Persoana respectiva, aflata sub influenta alcoolului (1,41 mg alcool pur in aerul expirat) a declarat datele de identificare, intrucat nu avea documente de identitate asupra sa. Datele de identificare comunicate de persoana contravenienta au fost verificate in bazele de date si ulterior inserate in procesul-verbal de constatare a contraventiei. Cu ocazia verificarilor efectuate, s-a constata ca datele persoanei care a savarsit contraventia nu sunt aceleasi cu cele ale persoanei sanctionate contraventional. Pentru a stabili in concret imprejurarile care au facut posibila aceasta eroare materiala, la Politia Municipiului Husi a fost inregistrat un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de neglijenta in serviciu. Cercetarile urmeaza a fi preluate de catre unitatea de parchet competenta”.

Timisoreanul a primit acasa, in plic, un proces verbal prin care era anuntat ca in luna martie a fost amendat cu 1.307 lei pe motiv ca ar fi condus o caruta in timp ce se afla in stare de ebrietate, in comuna Padureni. Barbatul sustine nu doar ca in acea zi era la serviciu, in Timisoara, martori fiindu-i colegii cu care lucreaza, dar ca nu a calcat in viata lui in judetul Vaslui. De pe 10 aprilie, de cand a primit amenda, Ionut Oprea a dat nenumarate telefoane, atat la IJP Timis, la IJP Vaslui, cat si la Politia Husi. El a incercat in zadar sa il contacteze pe agentul de politie Adrian Luigi, pentru a-i cere explicații referitoare la modul in care a ajuns sa-l amendeze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO