Politistii romani au arestat un cetatean moldovean cautat in Italia pentru furt de iahturi. Din ce organizatie facea parte

Dată publicare: 11-05-2014 19:15
Dată actualizare: 14-05-2014 07:05


Un cetatean moldovean, dat in urmarire generala de autoritatile italiene, a fost prins in timp ce incerca sa intre in Romania. Acesta era cautat dupa ce, alaturi de alti hoti profesionisti, ar fi furat iahturi.

Paguba estimata este de ordinul milioanelor de euro. Presa din Peninsula vuieste. 12 membri ai renumitei organizatii din care face parte si moldoveanul au fost deja retinuti in celebrul dosar "Kasioca".

Autoritatile italiene au intrat in alerta dupa ce, in aprilie 2012, un iaht de aproximativ 7 milioane de euro a fost furat din portul Geneva. In urma cercetarilor, s-a descoperit ca este vorba de o grupare transfrontaliera specializata in astfel de furturi.

Hotii sustrageau ambarcatiunile, le stergeau elementele de identificare si apoi le vindeau sau inchiriau pe sume exorbitante. Printre cumparatori s-au numarat si magnati rusi.

Barbatul din Republica Moldova, in varsta de 30 de ani, este banuit ca era chiar negociatorul tranzactiilor cu magnatii straini.

In octombrie 2013, 12 barbati se aflau deja in custodia autoritatilor italiene, iar alti patru, printre care si cel prins la Iasi, erau dati in urmarire internationala.

Acesta din urma a incercat sa intre in Romania, alaturi de sotia sa, ca pasager al unei masini inmatriculate la noi in tara.

Politistii de frontiera l-au identificat iar acum se afla acum in custodia Inspectoratului De Politie.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO