Poliţiştii de la Secţia 18 din Capitală, suspectaţi că au muşamalizat atacul lui Eugen Stan asupra unei femei, în 2016

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Joi 01 Martie 2018 14:00
Data publicarii: Miercuri 10 Ianuarie 2018 18:30
Categorie: Stiri actuale

Pentru că scandalul ia proporţiile unui tsunami, poliţiştii de la Secţia 18 din Bucureşti sunt suspectaţi că au muşamalizat atacul pe care acelaşi agent Eugen Stan l-a săvârşit asupra unei femei, în scara unui bloc, în anul 2016.

Cu toate că suspectul fusese prins în flagrant, iar victima şi martorii au depus plângere, ancheta a fost propusă spre clasare, din lipsă de probe.

În data de 9 decembrie 2016, la miezul nopţii, poliţistul Eugen Stan ar fi urmărit o tânără în timp ce intră în scara unui bloc şi a atacat-o. Ţipetele ei i-au alertat pe iubitul şi pe mama lui care au sărit în ajutor.

Iubitul tinerei agresate: "O atacase, îi băgase mâna între picioare şi când m-a văzut a împins-o pe scări şi a fugit. Am fugit după el şi l-am mobilizat la scară ca nu a putut să iasă de interfon. Între timp a ieşit şi tata şi mama, eram în pijamale. Ne-am luptat cu el şi ne-a aruncat pe toţi în fata scării. Ne-am ales cu julituri, cu genunchii rupţi. Aici am observat că avea cămaşa poliţiei pe el şi i-am spus: Ce faci mă? Eşti poliţist? Era nedumerit, nu zicea nimic. Au venit cei de la Secţia 18."

Mama tânărului: "Băiatul meu le-a şi spus: Veniţi să vă luaţi colegul. Uitaţi, are emblema de poliţist. L-au pus aici, era multă lume, vecini, l-au legitimat. M-am speriat foarte tare, nu mai pot să dorm, mi-e frică pentru siguranta mea, siguranţa familiei. "

În bloc existau camere de supraveghere, iar imaginile au fost verificate de poliţiştii Secţiei 18, chemaţi prin 112.

Numai că polițiștii au susţinut că sistemul de supraveghere este instalat defectuos şi nefuncţional şi au propus clasarea cauzei. Mai mult, faptul că suspectul este politist nu a fost notat în dosar.

Fostul şef al Secţiei 18, Ştefan Viorel, susţine că angajaţii lui au procedat conform legii.

Ştefan Viorel - fostul şef al Secţiei 18: "Orice propunere se discută cu procurorul de supraveghere. După toate datele, fapta nu era prevăzută de legea penală."

Aşadar, Secţia 18 a început cercetările în dosar în decembrie 2016. După luni de zile, poliţiştii au concluzionat că tentativa de viol asupra femeii nu este fapta penală şi au propus clasarea.

Procurorii au cerut Brigăzii Rutiere să le spună dacă suspectul este poliţist. Săptămâni mai târziu au primit confirmarea. Aşa a trecut un an şi abia în iulie 2017 procurorii au cerut Secţiei 18, Brigăzii Rutiere şi Biroului de control Intern să facă cercetări în legatura cu agentul de politie.

Nici până acum, cele trei instituţii nu au dat un răspuns. Astfel, agentul Eugen Stan a putut să îşi continue activitatea de politist până a agresat, din nou, doi minori.

Şi acest dosar în care urmărirea penală se făcea în rem, adică împotriva faptei şi nu a unei persoane, a fost preluat de Parchetul General.

Poliţistul Stan are încă un dosar penal. Victima agresiunii din 2009:
Poliţistul Stan are încă un dosar penal. Victima agresiunii din 2009: "A fost un coşmar pentru mine"
VIDEO PROTVPLUS.RO
ierburi salbatice
Secretul ierburilor mâncate de strămoşii noştri. Ce trebuie făcut înainte de cules
Secretul unei bătrâne din Maramureş, poreclită "Maria Olandeza". Ce plante creşte
Calea Victoriei, transformată în club pentru o seară. Reacția localnicilor
Dezastrul făcut de un şofer din Piteşti, după ce a rupt ţeava de gaze. Cât băuse înainte
Florii, tradiţii şi obiceiuri. Ce sărbătorim în Duminica Floriilor
Turiști germani surprinși de viscolul din Munţii Bucegi. Cine i-a salvat
klaus si carmen iohannis
Cum a fost surprins cuplul Iohannis la slujba de Înviere de la Sibiu. Mesajul transmis
Dragnea, despre o posibilă nuntă cu Irina: ”Nici măcar nu știu dacă acceptă”
Accident cu 11 victime în Cluj, dintre care 9 sunt elevi. Planul Roșu, activat
Schimbările climatice afectează și pomii fructiferi. „Preţul aproape că se va dubla”
The Color Run 2019. Baie de culoare, roz fiind vedeta absolută
A murit pentru o poză, în același loc în care alte 5 persoane au căzut victime