Polițiști de meserie, artiști în timpul liber. Sute de oameni le admiră operele


Ultimul update: Marti 26 Martie 2019 14:32
Data publicarii: Marti 26 Martie 2019 12:39
Categorie: Stiri actuale

Deşi au o meserie care îi solicită aproape tot timpul, iar viaţa lor nu e lipsită de pericole, unii poliţişti îşi găsesc timp şi pentru pasiunile lor, care devin inspiraţie pentru cei din jur.

Doi criminalişti din Alba-Iulia au fost vedete, zilele acestea, după ce sute de curioşi le-au admirat lucrările de artă şi colecţiile impresionante de cărţi cu autografe ale scriitorilor.

Cu o carieră de peste 20 de ani în poliţie, comisarul de poliţie Cristian Mureşan, şef la serviciul de investigaţii criminale, are o pasiune inedită. Colecţionează cărţi ale scriitorilor români, unele dintre ele în ediţii limitate, cu autografe originale sau dedicaţii.

Sutele de volume ale unor scriitori din literatura românească, Lucian Blaga, Marin Preda, Anton Holban, fotografii vechi de aproape 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, dar şi acte cu semnătură lui Mihai I şi a lui Ion I. C. Brătianu fac parte din impresionanta colecţie a poliţistului.

Comisar şef Cristi Mureşan, IPJ Alba: "Sunt cumpărate în cadrul anumitor târguri, de la anticariate sau chiar de la magazine. Unele sunt cumpărate de la case de licitaţii, una e venită chiar din Franţa. Se completează foarte bine cu ceea ce lucrez eu, de identificare a persoanelor care comit infracţiuni."

Pe lângă pasiunea pentru meseria sa, Georgiana, o tânără poliţistă în vârstă de 32 de ani, este preocupată şi de grafică şi pictură. Stă ore în şir în fata șevaletului pentru a reda cât mai în detaliu trăsăturile umane.

Subinspector Georgina Pienariu, IPJ Alba: "Pasiunea pentru desen o am de când eram copil. Nu implică foarte mare lucru din partea mea, pentru că vine de la sine, o pornire naturală. Mă ajută să mă relaxez. Eu lucrez după fotografii, toată expoziţia are la bază reproducerea unor fotografii de familie.

Colecţiile celor doi oameni ai legii au fost admirate de colegii lor. 

Cei doi spun că, în funcţie de cât de mult îşi vor îmbogăţi colecţiile, vor expune şi anul viitor.

Crimă îngrozitoare în Piatra-Neamt. Un bărbat şi-a ucis fiul de 16 ani şi soacra
Actorul Michael Madsen a fost arestat. Cum a fost prins de către poliţişti
Şofer beat, salvat de poliţişti din maşina în flăcări. Avea şi un pistol, care a explodat
VIDEO PROTVPLUS.RO