Politist din Mehedinti in coma, la spital, dupa ce a fost batut in timpul unei misiuni. Pedeapsa pe care o risca agresorul

02-02-2016 16:41

Un politist local din Mehedinti este in coma, la spital, dupa ce a fost batut in timpul unei misiuni. Agentul in varsta de 57 de ani incerca sa aplaneze un scandal izbucnit in strada, insa a fost lovit cu putere de unul dintre indivizi.

Pentru ca starea lui era grava, a fost transferat de urgenta la Craiova.

Incidentul a avut loc dupa miezul noptii, pe o strada din Drobeta Turnu Severin. Mai multi indivizi faceau scandal, asa ca cineva a sunat la 112. Un echipaj de la politia locala a ajuns imediat in zona. Unul dintre agenti a alergat dupa cativa scandalagii, care au luat-o la fuga atunci cand au vazut masina politiei

Agentul Constantin Barbu a rams singur cu patru dintre indivizi. Unul dintre ei l-a lovit in zona capului, iar politistul s-a prabusit la pamant. Agresorii au fost imediat identificati, iar cel care l-a lovit pe politist a fost pus sub acuzare. Risca pana la 25 de ani de inchisoare.

Politistul era singur in momentul cand a fost atacat. Colegul lui incerca sa ii prinda pe suspectii care fugisera.

Luria Martuica, purtator de cuvant Politia Locala Drobeta Turnu Severin: "Unul dintre cei patru a devenit recalcitrant, lovind cu pumnul in fata unul dintre agentii de politie locala. Politistul s-a dezechilibrat si a cazut."

Un echipaj SMURD a ajuns imediat la fata locului.

Valeriu Barbu, fiul politistului: "De la UPU Severin au hotarat sa-l trimita la Craiova, sa faca tomograf. Nu era constient. Este posibil sa auda ce se intampla in jurul lui, dar nu poti sa vorbesti cu el. Nu se astepta nimeni la asa ceva."

Eleonora Barbu, sotia politistului: "Nu stim ce s-a intamplat la fata locului. Din ce presupun colegii, din ce presupunem si noi,  a cazut pe spate si s-a lovit cu capul de asfalt."

Tarziu, in noapte, s-a luat decizia ca pacientul sa fie trimis la Craiova.

Dr. Alexandru Camenita, Spitalul Judetean Craiova: "Leziunile sunt multiple, bilaterale. Pacientul nu are deficiente deocamdata, este sedat, ramane de vazut cum va evolua in viitor. In urma analizelor, au aparut niste leziuni difuze hemoragice".

Politistii erau inarmati, dar nu s-au gandit ca lucrurile vor degenera.

Gheorghe Sfintescu, director adjunct Politia Locala Drobeta Turnu Severin: "Au considerat ca nu le era pusa viata in pericol si nu au facut uz de arma."

Initial, agresorul a fost acuzat de ultraj, dar pentru ca starea victimei este grava, incadrarea faptei a fost schimbata in tentativa de omor.


VIDEO PROTVPLUS.RO