Poliţist agresat de localnici în Murgeni, după ce a încătuşat un minor care nu respecta arestul la domiciliu

Dată publicare: 29-03-2021 20:48
Dată actualizare: 30-03-2021 09:22


Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat verificări după ce un poliţist care se afla într-o misiune, alături de un poliţist local, a fost agresat, luni, în oraşul Murgeni.

Potrivit unei înregistrări care a fost distribuită în spaţiul public, poliţistul a încătuşat un minor care fusese prins că nu a respectat măsura arestului la domiciliu, lucru care a stârnit nemulţumirea unui grup de persoane.

Vezi VIDEO aici.

"O patrulă de ordine publică a Poliţiei oraşului Murgeni, formată dintr-un poliţist şi un poliţist local, a depistat în oraşul Murgeni, un minor în vârstă de 16 ani care nu respecta măsura preventivă a arestului la domiciliu. În momentul în care membrii echipajului au încercat să-l conducă pe minor la sediul Poliţiei, pentru dispunerea măsurilor legale, au fost agresaţi de mai multe persoane prezente la faţa locului. Poliţistul a fost evaluat şi a primit îngrijiri medicale de la un echipaj de ambulanţă solicitat la faţa locului. Persoana depistată a fost condusă la sediul Poliţiei oraşului Murgeni. În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, potrivit Agerpres.

Poliţistul a reclamat în trecut faptul că a mai fost agresat de cetăţeni de etnie romă din oraşul Murgeni.

El este, la rândul său, cercetat disciplinar, după ce în cursul acestei luni, a apărut o înregistrare în care are un limbaj neadecvat. Pe înregistrarea video, făcută de un bărbat care fusese sancţionat de respectivul poliţist fiindcă a parcat pe trotuar, acesta îl întreabă pe omul legii de ce nu aplică aceeaşi măsură şi în cazul unei maşini de poliţie parcată neregulamentar iar poliţistul, care nu poartă mască de protecţie, îi răspunde pe un ton ridicat.

Tags: politist, murgeni,


VIDEO PROTVPLUS.RO