Poliția Locală din Iași are nevoie de voluntari. Ce condiții trebuie să îndeplinească viitorii cursanți

Ultima actualizare: 31-08-2021 19:47

Din lipsa de personal, Poliția Locală din Iași apelează la voluntari, mai ales că în octombrie vor fi sărbătorile orașului și pelerinajul dedicat Sfintei Parascheva.

Culmea e că doritorii nu trebuie să prezinte cazierul. Ci doar să aibă cel puțin 18 ani, să își dorească să lucreze cot la cot cu agentul de poliție și să se înscrie în programul de voluntariat. Vor ieși în stradă, în misiuni de patrulare și în diverse activități de control.

Programele de voluntariat vor începe de la jumătatea lunii septembrie, iar viitorii cursanți trebuie doar să aibă minimum 18 ani.

„Tot înainte, câți polițiști avem, îi împerechem, pot fi și 300 (n.r.- voluntari), numai să fie. E nevoie de mai mulți polițiști locali, pentru că Iașiul se dezvoltă permanent, Iașiul a devenit foarte aglomerat”, a declarat comisarul șef Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Echipele mixte, formate din polițist local și voluntar, vor merge în patrulare în zonele publice, pin parcuri sau piețe aglomerate, dar vor fi implicați și în activități de protectie a mediului.

„Eu sunt o persoană corectă și ar fi un plus pentru Poliția Locală, că sunt onest...”, a spus un tânăr.

„Acum, pentru siguranța oamenilor, trebuie, dar nu vedeți că și oamenii sunt răi? Sar la bătaie, sunt recalcitranți față de polițiști”, a declarat o doamnă.

„M-aș implica în orice voluntariat posibil. Îmi place să vorbesc cu oamenii, să interacționez, să aflu informații noi, cât mai multe lucuri de impact din societatea asta și cum pot fi schimbate înspre bine”, a transmis o tânără.

Poliția Locală Iași are 318 angajați și un deficit de 40 de posturi. Cele mai multe locuri vacante sunt la serviciile de circulație și control urbanism.

„Intenția noastră este de avea o societate cât mai incluzivă, să putem să îi apropiem pe cetățeni de problemele reale ale orașului, să vină alături de noi, să vadă care este, cu exactitate, implicarea autorităților, să pot să facă, ce permite legea și ce nu” a declarat Mihai Chirică, primarul Iașiului.

Cei care trec prin programul de voluntariat au șanse mai mari la angajare în Poliția Locală, mai ales că se familiarizează cu legislația în vigoare și atribuțiile pe care le are un agent. Salariul unui polițist local depășește 3500 de lei net.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO