Politia din toata tara ii cauta si cere ajutorul populatiei pentru identificarea lor. Ipostaza in care au fost filmati

Dată publicare: 03-01-2017 18:58
Dată actualizare: 06-01-2017 07:34


 Verificati-va tranzactiile din ultima perioada ca sa va asigurati ca n-ati fost victima hackerilor. De perioada sarbatorilor profita si ei, nu doar noi, cand ne cumparam daruri cu reduceri.

 Cu 10 procente cresc atacurile cibernetice, spun specialistii, pentru ca oamenii sunt mai neatenti in lunile de iarna. Iar altii, in ciuda avertismentelor, isi scriu codurile PIN pe card sau le tin in portofel.

Doi indivizi au fost surprinsi de camerele de supraveghere cand scot, linistiti, unul in miezul zilei, altul seara, bani de pe cardurile altora. Se intampla in Odorheiul Secuiesc, dar cum cei doi barbati nu au fost deocamdata identificati, politistii ii roaga pe cei care ii recunosc, sa anunte autoritatile.

E drept, nici nu au avut nevoie de prea multa ingeniozitate sa fure cateva de mii de lei. Au gasit cardurile victimelor cu tot cu PIN-ul necesar pentru operatiune.

0000, 1234 sau ziua si luna nasterii sunt cele mai folosite coduri, fapt stiut bineinteles si de infractori.

Mare atentie si la platile cu cardul pe internet. In perioada sarbatorilor, spun specialistii in securitate informatica, se pregatesc si hotii, nu doar comerciantii cu reduceri tentante. Cu 10 procente cresc atacurile in lunile de iarna.

Dincolo de faptul ca ar fi bine sa instalam un program antivirus pe calculator, important este sa cumparam de pe site-uri cunoscute si sa fim foarte atenti cu reducerile care par prea bune ca sa fie adevarate.


VIDEO PROTVPLUS.RO