Planul Guvernului privind familia regală. Ar putea ajunge chiriaşi la Palatul Elisabeta

Ultima actualizare: 17-12-2019 22:23
familia regala

Premierul a fost invitat marți la prânz la Palatul Elisabeta, unde a discutat despre o viitoare colaborare cu Familia Regală, pentru promovarea imaginii României în străinătate.

Proiectul de lege privind înființarea unui institut, dedicat Regelui Mihai, zace însă în continuare în Parlament.

Premierul a stat aproximativ o oră la Palatul Elisabeta, unde a fost invitat la prânz de Custodele Coroanei și de Principele Radu.

Ludovic Orban: „Principalul subiect al discuției a fost de fructificare în interesul României a relațiilor foarte bune pe care le are Familia Regală la nivel internațional. Ne vom coordona, să existe o informare referitoare la calendarul de deplasări internaționale și vizitele pe care le fac și să știm cu ocazia discuțiilor pe care le au, problematica abordată și orice fel de proiect care se naște de acolo, să poată să fie preluat și implementat.”

Premierul a anunțat și că susține proiectul de lege prin care este înființat Institutul pentru promovarea valorilor naționale "Regele Mihai I".

Iulia Scântei: „Proiectul se referă la viitorul Casei Regale și a fost modificat 100% față de varianta inițială. Acum e întors la Senat.”

Potrivit proiectului, Palatul Elisabeta devine sediul Institutului pentru Promovarea Valorilor Naționale "Regele Mihai I". Clădirea rămâne, așadar, în administrarea RAAPPS-ului, doar că va fi folosită în mod gratuit. Rămâne de văzut dacă Familia Regală va mai locui în apartamentul de 110 mp de la etaj și dacă va mai plăti sau nu o chirie, pentru că proiectul de lege nu stabilește acest lucru.

Nu s-a discutat însă și despre Castelul Peleș, pe care fostul executiv a anunțat că vrea să îl cumpere. Și actualul guvern și-a anunțat deschiderea, dar nu a făcut și o ofertă în acest sens.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO