Petreceri in restaurantele romanesti din Milano. Cati bani au scos romanii din buzunare pentru noaptea de Revelion
Ai nostri de la Milano au sarbatorit cu un nod in gat inca un Revelion departe de casa.
Au intampinat Anul nou gandindu-se la familiile aflate la mii de kilometri departare si ca sa-si mai ostoiasca dorul, au ales restaurantele cu specific romanesc. Asta chiar daca, in unele cazuri, meniul a fost mai scump ca la cele italiene din zonele luxoase ale orasului.
Trei sute de romani au petrecut impreuna Revelionul in acest restaurant traditional. Sunt cei care si-au facut rezervari din timp si au prins locuri.
Liviu Onea, organizatorul revelionului: “Le place mancarea noastra, sarmalele, nu? Am afumat porcul, de doua luni nu mai am niciun loc, tot am avut telefoane si astazi, dar nici macar un loc.”
Ai nostri au platit 90 euro de persoana ca sa manance ca acasa, inclusiv sarmalute cu mamaliguta.
"Noua ne place visinata, visinata romaneasca"
Bautura a fost din partea casei.
Printre romani s-a strecurat un singur italian. Care recunoaste ca partenera sa de viata a ales locul petrecerii.
Italian: "Iubita mea este romanca. Ne simtim bine. Eu sunt italian din sud, asa ca sunt obisnuit cu astfel de petreceri."
In acest an, reprezentantii primariei din Milano au renuntat la spectacolele pirotehnice, din cauza poluarii care ameninta orasul din campia Lombardiei. Romanii, insa, au avut focul lor de artificii. Prilej numai sa-si puna dorintele pentru 2016.